В Україні досліджуватимуть проблеми Російської Федерації

В Україні досліджуватимуть проблеми Російської Федерації
Петро Порошенко підписав указ про створення Центру досліджень проблем Російської Федерації.

Про це повідомляють на сайті президента України.

Центр створять «з метою системного аналізу проблемних питань у відносинах з Російською Федерацією, вироблення пропозицій щодо забезпечення національних інтересів України».

Керівник Центру призначатиметься на посаду директором Національного інституту стратегічних досліджень.

Коментуючи створення Центру, Заступник Глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв зазначив, що головною метою діяльності Центру стануть науково-аналітичні розробки та прикладні дослідження актуальних проблем взаємодії з РФ, передусім у контексті відповідного забезпечення діяльності Президента України.

«Військова агресія Росії проти України, зокрема анексія Криму та гібридна війна в Донбасі, тривожні внутрішні процеси всередині російського суспільства, останні дії РФ на міжнародній арені, які викликають глибоку стурбованість всього цивілізованого світу, перспективи та прогнози щодо економічного розвитку Росії, шляхи сприяння демократичним тенденціям в країні, забезпечення інтересів українців в Росії – всі ці питання потребують ретельного фахового аналізу та перебуватимуть у фокусі діяльності Центру з проблематики Російської Федерації», – сказав Заступник Глави АПУ.

До основних завдань Центру належатиме також розробка практичних рекомендацій при формуванні та здійсненні державної політики України щодо Російської Федерації.

Центр досліджень проблем Росії функціонуватиме як самостійний структурний підрозділ у складі Національного інституту стратегічних досліджень з чіткою спеціалізацією, як це передбачено Статутом НІСД.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: указ, Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це інститут Створення Проблем для Російської Федерації... Браво!
Відповісти