Україна отримає американські радари. які мають неймовірні характеристики. ФОТО

Україна отримає американські радари. які мають неймовірні характеристики. ФОТО
Як відзначають в Атлантичній раді, причиною близько 70% втрат сил АТО в Донбасі є саме артилерійські атаки російської гібридної армії, а нові радари здатні засікати запуск снарядів з відстані в 18-24 кілометри, що дозволить істотно скоротити число жертв таких обстрілів.

Сайт НВ описав характеристики радарів Q-36, які Україна має отримати вже цієї осені, - зазначає Gazeta.ua.

AN/TPQ-36 - рухома РЛС контрбатарейної боротьби призначена для виявлення та відстеження пострілів артилерії та ракетних пусків, для забезпечення відповідного вогню.

Для буксирування радарів використовуються, як правило, військові позашляховики Хамві, однак для цих цілей може також підійти і інша подібна техніка.

Q-36 має електронне управління радаром, завдяки чому його антені не обов'язково рухатися, хоч її положення і можна при бажанні змінити вручну.

Установка здатна знаходити місця розташування мінометів, артилерії, РСЗВ і ракетних пускових установок.

При цьому вона може працювати з 10 видами зброї одночасно, розраховуючи місця попадання ворожих снарядів, що дозволяє взаємодіяти при тактичному управлінні вогнем.

Крім того, з її допомогою можна одночасно відстежувати до 99 цілей.

Нагадаємо, президент США Барак Обама 1 жовтня підписав розпорядження про постачання в Україну контрбатарейної системи AN / TPQ-36. які Україна повинна отримати вже цієї осені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Радари -це система пасивной оборони. Росія рухається в напрямку розвитку активной наступальной зборї. Чого лише варті МРК за технологієй СТЕЛС і нові підводні човни типу "Варшавянка"-"Чрна дира"-субмарини невидимки. Радіус дії крилатих ракет-1.5 тис км. Дислокація-Севастополь. Краща оборона це наступ. Це істина. Амерікоси спихують в Україну всякий непотіб.
Відповісти
ага друзі, синьку не рахуетє. Було набухались і с переляку свої як дали по нам. Прилетіло, пять товаришів додоми не вернуться.
Відповісти
"...здатні засікати запуск снарядів з відстані в 18-24 кілометри, що дозволить істотно скоротити число жертв" - ну да, ну да... Для непосвященных - с учетом того, что скорость снаряда, выпущенного с обычного танка Т-62, составляет 1,6 км/сек., то 24 км снаряд преодолеет за 15 секунд. Хваленая AN/TPQ-36 засекает выстрел в течение 10 сек. Короче - Украине за бешеные деньги сливают уже никому не нужное воорожение. Зато героям - слава!
Відповісти
йшов сьогодні через Театральну площу і проходячи біля дошки з фотографіями загиблих стало стидно за усю Україну за Усіх українців, загинули патріоти, а ми і далі в гамні, повилазили різні укропи, палиці, старі мери, кернеси, ряжені атовці, професори хабарники, дауни ректори, якісь циркові партії і і блоки... невже усе даремно?
Мабуть так, тікайте хто має розум з цієї країни ніколи тут не буде толку. Мені стидно тут жити і дивитися на фото загиблих даремно, ми не варті того щоб тут ходити.... МИ УКРАЇНЦІ УСІ БИДЛО як і те що живе до самого Владивостоку
Відповісти
Останні новини
У Луцьку стартували вибори
25 жовтень, 2015, 09:20
Україна отримає американські радари. які мають неймовірні характеристики. ФОТО
25 жовтень, 2015, 08:19