Вибори на Волині: голосування із запізненням, агітація та викрадення бюлетенів

Вибори на Волині: голосування із запізненням, агітація та викрадення бюлетенів
Станом на 10:00, 25 жовтня 2015 р. на Волині почалось голосування на усіх дільницях, лише на окремих ДВК були зафіксовані затримки. Крім того, на цей час ОПОРА фіксує агітаційні матеріали у різних куточках області.

8:00. У Волинській області усі дільниці відкрились вчасно. Втім, на ДВК, що знаходиться у с. Заболоття Ратнівського району були затримки із початком голосування. Зокрема, виборців запросили до приміщення ДВК, однак, комісія не встигла розкласти на столах бюлетені. У зв’язку з цим процес голосування розпочався з запізненням у 15 хв.

Відповідно до ч. 1 Ст. 77 Закону України «Про місцеві вибори» голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви.

9:00. Фактично у всіх районах Волинської області на день виборів спостерігачі ОПОРИ фіксують агітаційні матеріали.

Крім того, на приміщенні спортивної школи у Горохівському районі, у якому працює Горохівська районна виборча комісія розміщено банер політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Голова ТВК уже зверталась в обласний штаб політичної сили, втім, там повідомили, що не мають наміру знімати рекламний щит.

Відповідно до ч. 2, Ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

9:55. У м. Ковель на одній із дільниць «пропало» три бюлетеня. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА уже звернувся до правоохоронців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А, що і ОПОРА і комісія не знає, що всю агітацію знімають органи місцевого самоврядування, а не партії
Відповісти
На сайті волинських новин, видаляють коментарі які говорять щось проти укропу, заказний сайт зразу видно
Відповісти
А скільки порушень я вже чула в Луцьку, що це просто страх, палиця і його партія купують голоси у виборців, знаю що купують більше ніж за 1000 грн, люди не продавайтесь, ви продаєте своє і своїх дітей майбутнє
Відповісти
Останні новини
Вибори на Волині: голосування із запізненням, агітація та викрадення бюлетенів
25 жовтень, 2015, 11:30