Заступник начальника Волинської митниці про війну на Донбасі, митну справу та зміни в Україні. ВІДЕО

Заступник начальника Волинської митниці про війну на Донбасі, митну справу та зміни в Україні. ВІДЕО
Перший заступник начальника Волинської митниці ДФС Андрій Андрейків виступив на Антикорупційному митному форумі.

Промову митник розпочав зі слів свого викладача кримінального права: «Хороших людей багато, але погані краще організовані. Тому наявність такої платформи для спілкування є ознакою того, що все ж таки люди, які мають цілі, і цілі є світлі, то вони об'єднуються в тому чи іншому форматі».

Він зазначив, що стаття 92 Конституції України частина 9 окремо виділяє, що виключно законами України мають регулюватися засади зовнішньої політики, зовнішньо-економічної діяльності і засади митної справи.

За словами заступника начальника Волинської митниці, в один рівень поставили зовнішню політику, підприємницьку діяльність з іноземними суб'єктами і митну складову.

«Що є спільного між війною на Донбасі і діяльністю фіскальної служби на сьогоднішній день. Відповідь проста. Тому що Росія має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі 200 мільярдів доларів. Це готова валюта, яка щороку приходить в Росію, і вона оперує нею як активом.

Україна постійно демонструє негативне сальдо зовнішньої торгівлі. Аналіз показників макроекономіки показав, що у 2014 році ВВП України було 170 мільярдів. В цьому році 90», - повідомив Андрій Андрейків.

Які потрібно створити інституції для контролю і реалізації митної справи (бази, технології), чи приносять кадрові зміни результати, як можна змінити стару систему та інше - дивіться детальніше у відеосюжеті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заступник начальника Волинської митниці про війну на Донбасі, митну справу та зміни в Україні. ВІДЕО
25 жовтень, 2015, 21:05