Вибори на Волині: член ДВК позбавив виборця голосу

Вибори на Волині: член ДВК позбавив виборця голосу
Спостерігачі зафіксували низку порушень виборів на Волині: на дільницях намагались винести бюлетені, а виборцям не давали голосувати.

Про це інформує Громадська мережа ОПОРА у Волинській області.

У Луцьку на виборчій дільниці № 071075 зафіксовано факт спроби винесення бюлетеня з виборчої дільниці. Зокрема, виборець, вийшовши з кабіни для голосування, вкинула бюлетень з виборів Луцького міського голови у виборчу скриньку, а два інших бюлетеня (з виборів до Луцької міської ради та Волинської обласної ради) намагалась винести з приміщення. Виборцю у цьому перешкодив член виборчої комісії. Дівчина, якій не вдалось винести бюлетені, розірвала їх. Спостерігач склав відповідний акт про порушення.

Викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, виборчого протоколу чи протоколу комісії з референдуму або скриньки з бюлетенями або незаконне знищення чи псування скриньки з бюлетенями караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років (Ст. 158 Кримінального Кодексу України)

Об 19:50 до Громадянської мережі ОПОРА надійшла скарга від голови Щедрогірської сільської ТВК щодо позбавлення її права голосу з боку члена ДВК. Зокрема, член Щедрогірської дільничної виборчої комісії від політичної партії «Батьківщина» вигнав з виборчої дільниці голову Щедрогірської сільської ТВК Світлану Омелянчук, коли та прийшла зранку на дільницю здійснити своє волевиявлення. За словами голови ТВК, член дільничної виборчої комісії жодним чином не пояснив свої дії. Крім того, ОПОРІ стало відомо, що ввечері голова ТВК все-таки прийшла на дільницю знову і проголосувала.
\
Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років (ч. 1, Ст. 157 Кримінального Кодексу України).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.