Як минув день у виборчих штабах політсил у Луцьку

Як минув день у виборчих штабах політсил у Луцьку
У виборчих штабах політсил день виборів оцінюють по різному, однак всі готові працювати цілу ніч.

25 жовтня ввійде в історію як день виборів до місцевих рад, а для команд виборчих штабів політичних сил, які брали участь у виборчих перегонах, запам’ятається ще й довга ніч підрахунку голосів.


ПП "Народний контроль"


Першими до кого ВолиньPost завітали в гості, були працівники виборчого штабу ПП «Народний Контроль».

Прес-секретар "Народного контролю" Юлія Грищук розповіла, що для них день пройшов хоча доволі напружено, проте швидко. Їхні спостерігачі, які прибули до виборчих дільниць з моменту їх відкриття, зранку зафіксували ряд порушень, про які одразу повідомляли в штаб. Зокрема, це винесення та фотографування бюлетеня, й намагання не пропустити їхніх кандидатів на засідання голів ДВК.

Медіагрупа штабу фіксувала на камеру також ряд порушень, зокрема в Гіркій Полонці, де проводили агітацію безпосередньо на виборчій дільниці.

«Ми готові і будемо працювати всю ніч - будемо вести паралельний підрахунок голосів і звісно ж очікуємо на позитивний результат»,- підсумувала Юлія Грищук.

ВО "Батьківщина"

В штабі ВО «Батьківщина» Керівник Волинського обласного осередку Григорій Пустовіт та кандидат в депутати до міської ради Сергій Григоренко розповіли, що в цілому день пройшов нормально, хоча на початку дня була інформація про можливі «каруселі» на чотирьох дільницях, фіксувались дрібні порушення, системних порушень не зафіксовано.

Загалом штаб працюватиме цілу ніч і обіцяє забезпечити чесний, спільний підрахунок голосів.

ПП "БПП "Солідарність"

В штабі ПП «БПП «Солідарність» майже нікого не було, адже всі працівники штабу працювали безпосередньо на виборчих дільницях.

Загалом робота «штабістів» розпочалась о 6:40 і буде тривати аж до остаточного підрахунку голосів на виборчих дільницях.

Як розповіла керівник міського виборчого штабу «Солідарності» Валентина Черниш, день пройшов неочікувано спокійно. Попередньо було багато інформації про те, що очікуються суттєві порушення на виборчих дільницях і вони були на сторожі.

Відтак на кожній дільниці від їхнього штабу працювали спостерігачі, які дуже уважно спостерігали за дотриманням виборчого процесу. Проте, якихось суттєвих порушень, які б могли вплинути на волевиявлення виборців, не зафіксували.

«Протягом дня спостерігачі склали п'ять актів про порушення, які не носили такого характеру, щоб на щось вплинути. В приміщенні спорткомплексу ВНУ жінка намагалась сфотографувати свій бюлетень, щоправда потім вона пояснила це тим, що хотіла зробити собі фото на пам'ять, проте члени комісії, пояснюючи, що це порушення законодавства, вмовили її стерти фото. На двох дільницях було знайдено підписані членами ДВК протоколи, вони це робили можливо для того, аби швидше піти собі додому, коли вони порахують голоси, але це теж порушення», - зазначила Валентина Черниш.

Працівники штабу «Солідарності» кажуть, що вони швидше знудьговані, аніж стомлені. Однак всі розуміють, що чекає довга ніч і очікують, що сама процедура підрахунку голосів буде тривала.

ВО "Свобода"

Якщо в штабі «Солідарності» оцінили цей день як «неочікувано спокійний», то в штабі ВО «Свобода» з точністю до навпаки. Тут розповіли, що цей день для них виявився дуже неспокійним. Працівники штабу цілий день були в тонусі і шість мобільних груп постійно виїжджало в місто безпосередньо на дільниці. Були зафіксовані неприємні моменти стосовно порушень, так і спроби влаштування «каруселей», (спорткомплекс ВНУ).

Також були зафіксовані непоодинокі спроби голосування за чужим паспортом. Також помітили людину біля художньої школи, яка стояла зі списками «мертвих душ», не обійшлось без того, що намагались вийти з бюлетенями або ж спроба їх сфотографувати.

Також «свободівці» зазначили, що практично по всіх областях є екзитполи, а у Волинській області немає, щоправда лише в Ковелі станом на четверту годину він з’явився, а щодо настрою, то у штабі зазначили, що він у них завжди оптимістичний.

ПП "Європейська партія України"

Володимир Бабійчук зі Штабу ПП «Європейська партія України» розповів, що їхній день розпочався з сьомої ранку й пройшов напружено, в робочому ритмі. Серйозних порушень зафіксовано не було, а лише поодинокі незначні порушення, які можливо й не вплинуть на результати виборів.

«Загалом пройшла ситуація нормально. Адже всі розуміють, що є людський фактор, тому маємо надію, щоб ці голоси порахували чесно. Будемо працювати цілу ніч, адже раз розпочали справу - маємо довести її до кінця», - мовив Володимир Бабійчук.

ПП "УКРОП"

У штабі «УКРОП» напруження було зранку, коли конкуренти використовували незаконні технології проти їхньої політичної сили, а саме розкидали в окремих мікрорайонах листівки певного змісту, також були виявлені такі порушення, як біг-борди політсил, які залишились в «день тиші» і дотепер.

«Встигаємо працювати, працюємо і очікуємо позитивного результату. На жаль, явка виборців по Волинській області нижча в порівнянні з минулими виборами. Поки що шанси на перемогу оптимістичні, але підраховані голоси покажуть результат», - додав керівник штабу В’ячеслав Рубльов.

Загалом всі штаби провели активний день: хтось дуже напружений, а хтось більш спокійний. Однак всі налаштовані на позитивні результати щодо своєї політичної сили, тому працюватимуть до ранку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в Європейській партії дуже дуже гарна дівчина...Дуже хотів би познайомитись...
Відповісти
а на фіга ця показуха з поставленими фотосесіями???
Відповісти
йшов сьогодні через Театральну площу і проходячи біля дошки з фотографіями загиблих стало стидно за усю Україну за Усіх українців, загинули патріоти, а ми і далі в гамні, повилазили різні укропи, палиці, старі мери, кернеси, ряжені атовці, професори хабарники, дауни ректори, якісь циркові партії і і блоки... невже усе даремно?
Мабуть так, тікайте хто має розум з цього свинарника, ніколи тут не буде толку. Мені стидно тут жити і дивитися на фото загиблих даремно, ми не варті того щоб тут ходити.... МИ УКРАЇНЦІ УСІ БИДЛО як і те що живе до самого Владивостоку. А фото загиблих треба зробити великі на усіх білбордах і сітілайтах нехай дивляться Вам в очі Є В Р О П Е Й Ц І срані.
Відповісти
На жаль все правильно , окрім одного - не треба нікуди тікати з своєї хати , а просто потрібно було всім проголосувати , і ПРАВИЛЬНО проголосувати ! А тих , хто заважає, гнати сраною мітлою з НАШОЇ хати - УКРАЇНИ ! Того мотлоху ой , як багато розвелось ! Для того вони і хочуть зробити безвізовий виїзд , щоб всі нормальні повтікали і не заважали владі творити своє . А на наше місце вони чорних навезуть ! Ще на бігборді пишуть :,,Змусимо владу працювати чесно! ,, ЇЇ не змушувати працювати , а гнати геть потрібно - Де хто бачив , щоб злодії працювали чесно ?!
Відповісти
Останні новини
Як минув день у виборчих штабах політсил у Луцьку
26 жовтень, 2015, 01:30