Прогнози результатів місцевих виборів в найбільших містах

Прогнози результатів місцевих виборів в найбільших містах
Києву і Дніпропетровську слід готуватися до другого туру мерських виборів. А Харків і Вінниця вже знають прізвища найбільш імовірних майбутніх міських голів.

Інформує Укрінформ.

Київ

Нинішній міський голова столиці Віталій Кличко набрав 40,4% і є лідером серед кандидатів у мери. Володимир Бондаренко має 8,7%, Олександр Омельченко - 8,1%, Сергій Гусовський - 8%, Борислав Береза - 7,5.

На виборах до міської ради столиці БПП набирає 28%, "Самопоміч" - 10,3%, "Батьківщина" - 10,1%, "Свобода" - 9,7%, "Єдність" - 8,5%.

("Соціальний моніторинг" на замовлення КВУ)

Харків

На виборах міського голови з великим відривом лідирує чинний міський голова Геннадій Кернес. Його результат - 59,3% підтримки. Другим іде Тарас Сітенко з 16,4%, третім - Ігор Балута - 5,3%.

На виборах до Харківської міської ради «призові» місця розділилися наступним чином: "Відродження" - 51,3%, "Самопоміч" - 16,4%, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 6,9%.

("Соціальний моніторинг" на замовлення КВУ)

Дніпропетровськ

Член партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Борис Філатов (41,6%) і народний депутат від фракції Опозиційний блок Олександр Вілкул (32%) виходять у другий тур виборів мера. Найближчі конкуренти: Загід Краснов - 11,2%, Максим Курячий - 5,8%, Олексій Чеберда - 2,2%.

На виборах міської ради партія УКРОП отримала 33% підтримки виборців, «Опоблок» - 27%, «Громадська сила» та БПП – по 8%, «Самопоміч» - 5,7%.

(Екзит-пол оприлюднений в ефірі одного з телеканалів)

Чернігів

На виборах до Чернігівської міської ради лідирує новостворена партія "Наш край", яка набирає 26,5 %. За нею йде "Блок Петра Порошенка "Солідарність", у якої 16,5%. На третьому місці - міська організація Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" - 13,4%

5-відсотковий бар’єр долають також партії "Самопоміч" - 7,4%, "Радикальна партія" - 6,3%, "Свобода" - 6,2% та "ДемАльянс" — 5,3%.

На виборах міського голови лідирує Олександр Соколов з результатом 35,4%. Нардеп Владислав Атрошенко набрав 21,6%, 1-й заступник міського голови Микола Миргородський - 11,5%, представник "Самопомочі", лікар Володимир Зуб — 10,4%.

(Аналітичний центр "Соціомодіус")

Вінниця

Вінничани обрали собі мера в першому турі. Голова обласного осередку КВУ у Вінницькій області Владислав Телень, пославшись на низьку явку виборців, не схотів повідомляти кількісні показники. Натомість заявив, що основний конкурент лідера поступається йому кількістю голосів у чотири рази. Лідером виборчої кампанії у Вінницькій області став чинний в.о. міського голови Сергій Моргунов, висуванець партії «Вінницька європейська стратегія».

5-відсотковий бар'єр до міської ради безсумнівно долають БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина» та «Вінницька європейська стратегія». І ще три - на межі проходження до міськради.

(КВУ)

Запоріжжя

На виборах у міськраду лідирує Опозиційний блок - понад 26%. Другу позицію посідає "УКРОП" - 12%, третє місце у БПП "Солідарність" - 11,1%, четверта позиція у "Самопомочі" - 9,1%, на п'ятому місці "Нова політика" - 8,8%, на шостому - "Батьківщина" - 7%, і на сьомій позиції - "Наш край" - 6,8%".

Решта політсил не подолали 5-відсотковий бар'єр.

У боротьбі за крісло міського голови лідирує Володимир Буряк , за нього проголосували 30,6% виборців. На другому місці представник БПП "Солідарність" - Микола Фролов. Він набрав 14,6%.

Третє місце у представника "Укропу" Ярослава Гришина - 13,2%. У Сергія Кальцева ("Наш край") - 8,7%, чинний мер Олександр Сін - 7,6% і Олександр Старух ("Батьківщина") має 6,8%".

(Інститут Горшеніна)

Львів

На виборах міського голови лідером є чинний мер Андрій Садовий (Політична партія «Об'єднання «Самопоміч») - 48,8%. На другому місті - Руслан Кошулинський (13,2%). Решта кандидатів не змогла подолати десятивідсотковий бар'єр.

На виборах до міської ради об'єднання "Самопоміч" отримало 32,7%, ВО "Свобода" - 11,8%, "БПП "Солідарність" - 10,6%, "Громадянська позиція" - 8,4%, "Народний контроль" - 6,9%, УКРОП - 6%.

(Соціологічна агенція "Фама")

Рівне

На виборах до Рівненської міської ради проходять шість партій, серед яких із результатом у 14,7% лідирує Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

ВО “Свобода” - 14,3%, ВО “Батьківщина” - 12,1%, ВО “Самопоміч” - 9,1%, “Радикальна партія О. Ляшка” - 8,2%, ВО “Громадський контроль” - 7,2%».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прогнози результатів місцевих виборів в найбільших містах
26 жовтень, 2015, 00:28