У Дерно сільським головою став Герой Майдану

У Дерно сільським головою став Герой Майдану
Олександр Гуч («друг Пегас») за паралельним підрахунком голосів обраний сільським головою у Дерно Ківерцівського району.

Про це повідомляє газета День з посиланням на прес-службу партії «Громадський рух «Народний контроль», від якої він балотувався.

Олександр був важко поранений під час подій на Майдані, на ноги його поставили в Ізраїлі. Йому 29 років. Влітку, під час зустрічі з учасниками фестивалю національного духу «Бандерштат» у Луцьку з «другом Пегасом» відбулася гутірка. Він розказував про те, що Майдан для нього розпочався тоді, коли у Луцьку наприкінці листопада встановили декілька наметів. Активісти почали збиратися на підтримку європейського вибору.

Під час перших сутичок у Києві у грудні, він разом із друзями був відповідальний за дітей у таборі у Ворохті, тому вирушити у Київ зміг напередодні Нового року і перебував у Києві до Різдва, повернувшись у революційне місто 19 січня. Тоді він допомагав носити бруківку та шини, перебував у столиці до 29 січня. Повернувшись на декілька днів на Волинь, з 4 лютого він знову повернувся у Київ, входив у сотню самооборони «Волинська Січ». Його поранили 20 лютого.

«Я усвідомлював, що йду з палицею та щитом на автомати і це не має сенсу. Було очікування, що по нас стрілятимуть, але – ні кроку назад, тому що це поклик серця», – говорить Олександр Гуч.

Наталія МАЛІМОН

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виборці просто МОЛОДЦІ !
Відповісти
Молодець! Потрібро давати дорогу молодим патріотам! Ще б в Луцьку так!!!
Відповісти
Селяни молодці.Закінчиться "комуністичний застой"і село почте очищатися від бруду і погані.
Відповісти
Поясніть будь ласка, що ви маєте на увазі, коли пишете "Закінчиться "комуністичний застой"" та кого чи що під словами "село почте очищатися від бруду і погані"!? Складається таке враження, що ви не проживаєте в с.Дерно та не про інформовані про події які там відбуваються.
Відповісти
ПанІ Оля!Бруд-закидані сміттям навколишні ліси,канави,неупорядкований центр села,не вирішене питання з клубом (питання сільської ради),погань-злодії,які пустошать будівлі,магазини,тощо,місцеві ділки, які дорізають останні дерева і добивають останнього звіра (відповідальна місцева влада)
Відповісти
Я з вами погоджуюсь! Це дуже важливі питання, які хотілось, щоб швидше вирішились.Сподіваюсь ви розумієте, що за кожну підняту проблему відповідають різні органи влади.(Міліція, сан-станція, екологія....) і є ліміти фінансування.Так як ви небайдуже ставитесь до с.Дерно, цікаво почути вашу думку, які конкретно потрібно роботи дії для вирішення цих проблем??? І на рахунок "комуністичний застой"?
Відповісти
Шановна Оля."комуныстий застой"-попередники,в яких минуле пов*язане з кпу i розвиток села мало цiкавило,все йшло само по-собi.Громада обрала голову i тепер голова повинен працювати з людьми i з органами влади для вирiшення цих питань
Відповісти
Назвіть, будьласка, хоч одного голову с. Дерно, який був членом кпу. (за часів незалежності,звичайно)
Відповісти
Нехай живе Україна і мешканці Дерно.Із новим сільським головою можливо закінчаться молитви за Кирила і за руський мір.І священник Петро почте молитися за Україну і за її військо
Відповісти
Єдина світла новина, на фоні брудних, смердючих виборів!
Відповісти
Олександр, Вітаю! Молодець.
Відповісти
Нема слів.Одні емоціі
Відповісти
він сам переляканий і з чим ви його вітаєте

Відповісти
Вiн справиться i зробить бiльше для громади чим його попередники.
Відповісти
Звичайно,що переляканий! Коли при зустрічі з виборцями казати - я про проблеми села нічого не знаю але буду щось робити сам ще не знаю що... А після декількох конкретних запитань взагалі говорити, що мені всеодно я взагалі люблю грати у футбол....Принижуватися до поливання брудом і брехнею своїх опонентів...Бідолаха ж не знав куди податися чи в депутати (і районні і обласні),чи на голову.То краще б він і грав у свій футбол. А його попередники зробили для села (амбулаторія,школа, садочок)стільки, що ми протримаємося ці два роки.(дуже добре,що на такий короткий термін його обрали)А люди за цей час,впевнена, зрозуміють за якими критеріями потрібно вибирати собі лідера.
Відповісти
повністю підтримую Лариню зразу видно місцева а за село стидно ну нічого і не таке витримували дуже цікаво а що ж то буде далі
Відповісти
Хочеться, щоб нова чесна влада здобувала собі славу добрими ділами, а не шляхом безпідставного обливання брудом влади попередньої
Відповісти
Лантана громада багатьох душить жаба що обрали молодого в якого нема досвіду зато поступає справедливо і говорить те що думає не плите кошелів на все свій час він справиться а ми допоможим, а то привикли ставити своїх як не кум то сват а тут дюзькі молодець Саша тримайся ми з тобою Слава Україні
Відповісти
Останні новини
У Дерно сільським головою став Герой Майдану
26 жовтень, 2015, 09:55