У Луцьку розповіли про найвагоміші порушення в день виборів

У Луцьку розповіли про найвагоміші порушення в день виборів
Розповіли, через що й досі немає остаточних результатів підрахунку голосів.

Про це на прес-конференції, яка відбулась в понеділок, 26 жовтня, розповів Голова Волинського обласного відділення ВГО КВУ Юрій Кресак.

Він зазначив, що в день голосування майже всі ДВК відкрились вчасно, а в окремих ДВК виборці чекали певних підготовчих процедур, щоб здійснити голосування.

Внаслідок того, що на одній дільниці було 5 округів по яким обирали депутатів до місцевих рад, було зафіксовано таке порушення, як плутанина з бюлетенями. В селі Залаззя голова ДВК від «УКРОПа» схиляла виборців голосувати за окремих депутатів, заходячи в кабінки для голосування.

Було зафіксовано й поодинокі факти з намаганням винесення бюлетеня за межі виборчої дільниці. Також в Колківській селищній раді було зафіксовано повідомлення про те, що кандидат на сільського голову Олександр Полінкевич підвозив виборців до дільниць.

У Володимирі-Волинському посеред виборчої дільниці ледь не побилися два кандидати в депутати. В Рожищах були складені акти про порушення стосовно переплутаних бюлетенів. Також серед молоді було зафіксовано таке порушення, як фотографування бюлетенів.

Не обійшлось на Волині і без використання «чорних» піар-технологій, а саме в Ковелі розповсюджували листівки антиагітаційного характеру проти кандидата в мери Печенюка з текстом: «Хочеш в місті бардака, вибери Печенюка», а в Володимирі-Волинському виборцям надсилали повідомлення з таким змістом – «поміняємо старого на молодого».

«На жаль, на Волині не відбулась боротьба ідей, гречка виявилась потужним чинником, який вплинув на результати», - зазначив Юрій Кресак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли про найвагоміші порушення в день виборів
26 жовтень, 2015, 13:22