На Волині розкажуть історію про вигнання нацистських окупантів з України

На Волині розкажуть історію про вигнання нацистських окупантів з України
Історична година, присвячена 71-ій річниці вигнання нацистських окупантів з України, відбудеться 27 жовтня 2015 року о 13:00 у Волинському краєзнавчому музеї.

На заході буде розгорнуто фотодокументальну виставку, на якій представлені фото волинських ветеранів, графіка українських художників на військову тематику, книги пам’яті про Другу світову війну, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини з посиланням на прес-службу ВКМ.

Присутні на заході студенти Волинського технікуму Національного університету харчових технологій зустрінуться з ветераном Другої світової війни Ігорем Івановичем Місенком, який розповість, як він воював в Українському фронті, про перебіг фронтових операцій в Україні.

На завершення заходу для студентів буде проведена екскурсія «Волинь у роки Другої світової війни» в експозиції відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею.

На території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. Вигнання окупантів почалося під час Сталінградської битви у листопаді 1942 – лютому 1943 років, ця битва поклала початок перелому у війні на користь військ СРСР. Населені пункти Східного Донбасу

Першими були звільнені від нацистських загарбників у грудні 1942 року. Остаточне вигнання нацистських військ почалося в ході Курської битви 5 липня – 23 серпня 1943 років.

Після вигнання нацистських військ з Харкова у 1943 році розгортається одна з найтрагічніших для України сторінок історії – битва за Дніпро у вересні – жовтні 1943 року, тоді нацисти відчайдушно намагалися створити лінію стратегічної оборони «Східний вал». Ціною величезних людських втрат 6 листопада 1943 року Київ було звільнено від ворожої окупації.

На 1944 рік у підрозділах чотирьох Українських фронтів налічувалось понад 2,3 мільйона осіб, було проведено ряд важливих наступальних операцій з остаточного вигнання нацистських військ з території України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А почему бы было не рассказать и о том, как нацисты при отступлении передавали УПА целые обозы с оружием и боеприпасами вплоть до минометов и артиллерии? Тому есть масса документов.
Відповісти
Останні новини
На Волині розкажуть історію про вигнання нацистських окупантів з України
26 жовтень, 2015, 15:09