У Чечні розпочався розгляд справи УНСОвців. ВІДЕО

У Чечні розпочався розгляд справи УНСОвців. ВІДЕО
Ув'язненим у Чечні українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху у понеділок, 26 жовтня, вперше дозволили поспілкуватись з журналістами.

Ставити запитання українцям тюремники заборонили, тому Станіслав Клих просто показав камерам сліди від тортур, які залишились на зап'ястях та колінах, повідомляє ТСН.

Звинувачення російських слідчих Клих рішуче називає неправдою.

Українці зраділи, побачивши в суді українських журналістів. Після півторарічної ізоляції, коли до них не пускали ані адвокатів, ані консула, Карпюк та Клих були приємно вражені, що в Україні про них не забувають. Цікавились, як відбуваються вибори на батьківщині. Попри жорстокість, з якою до них ставились у Росії, ув'язнені налаштовані рішуче на боротьбу.

26 жовтня відбулося технічне засідання суду, на якому в'язням подовжили запобіжний захід, а з 27 жовтня – почнеться розгляд справи по суті у присутності присяжних.

Захищатиме Миколу Карпюка адвокат Надії Савченко Ілля Новіков. Він зголосився бути адвокатом українця безкоштовно. Крім того Верховний суд Чечні сьогодні дозволив сестрі української льотчиці Вірі Савченко стати громадським захисником ув'язнених громадян України.

Відтепер Віра має право на слово у ході судових засідань, може надавати документи, які будуть розглянуті судом, також може відвідувати Карпюка та Клиха у СІЗО і збирати кошти їм для допомоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чечня, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хана наемникам
Відповісти
Рецепт від Путіна: запроси родича з РФ та здай його спецслужбі
Відповісти
Останні новини
У Чечні розпочався розгляд справи УНСОвців. ВІДЕО
26 жовтень, 2015, 19:43