На Волині винуватець смертельного ДТП отримав два роки умовно

На Волині винуватець смертельного ДТП отримав два роки умовно
У Володимирі-Волинському судили винуватця смертельного ДТП.

Трагедія сталася у липні цього року, пише Волинська газета.

Як ідеться у матеріалах кримінальної справи, близько 3:30 водій, керуючи технічно справним автомобілем, на перехресті вул. Д. Галицького-Луцька-Ковельська в м. Володимир-Волинський, був неуважний, не стежив за дорожньою обстановкою, побачив двох пішоходів, які перетинали проїзну частину, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, виїхав на зустрічну смугу руху, перетнувши подвійну суцільну лінію осьової розмітки (перетин якої заборонено) і допустив наїзд на жінку-пішохода.

У результаті жертва ДТП отримала тілесні ушкодження у вигляді зламу кісток основи черепа з забоєм головного мозку та забоєм стовбура головного мозку, чисельних зламів ребер із забоєм легень і розвитком серцевої сорочки.

Однак винуватець ДТП не кинувся допомагати людині, а «самовільно покинув місце ДТП». Іншими словами – втік.

Що цікаво: в матеріалах справи говориться про швидкість, яка була «понад 60 км за год.». Яка саме – не вказується. Та й водій, мабуть, був тверезим. Бо жодних обтяжуючих обставин слідство не виявило.

Зате говориться про пом’якшуючі: щире каяття, сприяння слідству, компенсація потерпілій стороні.

І в результаті злочинець, котрий забрав життя людини, не те що до тюрми не сів, навіть не був позбавлений права керувати транспортним засобом! Два роки іспитового строку – таким був вирок судді.

До слова, в Ковелі два роки іспитового строку отримав чоловік, який не хотів нікого вбивати, вирішив зберегти собі життя й не сиротити двох маленьких діток та відмовився від мобілізації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За такі вироки таких суддів треба під асфальтоукладчик покласти, я думаю що рука ні в кого не дрогнула б!!!! СВОЛОЧІ!!!
Відповісти
Ось ціна життя простого українця! Просто немає слів...
Відповісти
Хтось з коментуючих знає обставини справи? Та і сам кореспондент, який написав цю статтю? Хто дав право робити висновки та звинувачувати водія у стані спяніння? Та і суддя опирається лише на факти, доведені слідством, і не має право виходити за їх межі. Ви взагалі хоч трохи орієнтуєтеся в галузі права, в практиці застосування законодавства, в тому числі і кримінального? Ви знаєте, що перед прийняттям рішення (вироку), суддя завжди спитає думку потерпілої сторони (мами, дружини...) про необхідне покарання? І фактично у всіх випадках це є ключовим етапом у призначенні покарання! І воно узгоджується із потерпілими!!! Крім того, це є необережний злочин!! Винна особа не бажала смерті і не бажала завдати шкоди здоровю. Я не знаю ні справи, ні водія, ні судді, але так реагувати на новини, в яких є субєктивний, нічим необгрунтований підтекст, свідчить лише про Вашу безхребетність, відсутність власної думки, і саме через такий тип населення склалася відома нам ситуація на сході, АРК. Такий же тип населення у РФ, який сприймає усе навколо так, як їм подадуть!!!! Висновки робляться не зі слів, а з фактів, фактів перевірених!

Не по тексту: хочу нагадати всім пішоходам, що проїжджа частина - це є територія для автомобілів, а не для пішоходів. Ніщо не дає Вам право раптово виходити на проїжджу частину. Будьте уважні, адже це Ваше здоровя і Ваше життя, а водію - ... Нікому такого не побажаєш...
Відповісти
Не знаю як Вам а мені особисто вистачає обставин, за які водій мав би понести більш суворе покарання: був неуважний, не стежив, перетнув подвійну суцільну, а саме основне ВТІК З МІСЦЯ ДТП. І в нього навіть прав не забрали!!! Як на мене це не справедливо (хоча не юрист і ніякого відношення до того діла не маю)
Відповісти
Якщо основний для Вас критерій "ВТІК З МІСЦЯ ДТП", то чи знаєте Ви, як Ви поведете себе в подібній ситуації. Я навіть не хочу знати цього.

Я просто впевнений, що суддя питання покарання вирішив у судовому засіданні під запис із стороною потерпілою. Адже думаю всі коментуючі тут погодяться, що це повинно бути основою справедливості ("думка потерпілого"). Тому "ціну життя" тут вирішили родичі, а яким чином ні ми, ні суддя до цього не повинні мати діла.

Не спішіть судити...
Відповісти
Водій порушив правила дорожнього руху (+ перевищив швидкість) внаслідок цього загинула людина. Те що він "домовився" зі стороною потерпілої не означає що він має бути непокараним. Шкода що не має інформації щодо чи переходила не переході чи ні, і щодо алкоголю в крові. Але права потрібно забрати років на 3 (на мою не професійну думку) адже те що він "домовився чи не домовився(ми не знаємо)" зі стороною потерпілої не дає гарантії що внаслідок його правопорушень і неуважності не постраждають інші люди в майбутньому
Відповісти
ніхто тут не зауважив, в якому стані був пішохід? як йшов? як біг? як себе поводив? Місце наїзду (посередині дороги, на тротуарі...)
ніхто не запитав чому водій зїхав з своєї смуги рухи (був пяний, заснув, за станом здоровя, інші форс-мажорні обставини). Це ж не треба бути юристом.
Я звісно не знаю чи такі обставини мали місце, але я веду до того, що ніхто цих питань до цієї статті не поставив.
Скажу свою позицію, що завжди і до будь-якої ситуації, до будь-яких слів і до будь-яких фактів, треба ставитися із недовірою!! І коли тільки ця недовіра вичерпає себе, тоді варто довіряти!
Відповісти
Приклад для "неуважних водіів " ,збивай людей і тобі нічого не буде ,таке може бути тільки в Украіні .
Відповісти
Умовно це значить, якщо вбивцч вбє ще одну людину протягом 2х років от тоді й посадять. Круто! ''Браво'' українське правосуддя!!!
Мораль - чому не знайдеться упоави на тактх суддів? Що потрібно?
Відповісти
Напишіть прізвище судді, який виніс такий вирок!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині винуватець смертельного ДТП отримав два роки умовно
27 жовтень, 2015, 11:36