Бійцю з Волині повернули анульоване посвідчення. ФОТО

Бійцю з Волині повернули анульоване посвідчення. ФОТО
Військовий комісар підполковник Сергій Гладун, начальник управління праці та соціального захисту населення Софія Сагаль, волонтер Наталія Боярина зустрілись із дружиною Віталія ГарбараНаталією, якій було вручено посвідчення учасника бойових дій, - повідомила прес-служба Ковельської міської ради.

Сам Віталій за станом здоров'я не зміг прибути до військкомату.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Софія Сагаль пояснила, з яких причин відбулось вилучення посвідчення інваліда війни, яке було видане Віталію Гарбару раніше. Вона розповіла, що 31.08.2015 року Гарбар Віталій Юрійович звернувся в управління праці із заявою та пакетом документів щодо отримання cтатусу інваліда війни, та отримав посвідчення «Інвалід війни» серії Б № 332937.

Ще раз перевіривши документи було виявлено, що посвідчення «Інваліда війни» видано помилково, так як в довідці до акту огляду медико-соціальної експертної комісії вказана причина захворювання, пов'язана з проходженням військової служби. Тож, відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членам їх сімей», Гарбар В.Ю. набував право на статус «Інвалід військової служби», а не «Інвалід війни».

Працівниками управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради було надіслано лист в Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області, в якому зазначено, що посвідчення «Інваліда війни» Гарбару Віталію Юрійовичу видане помилково. Військового комісара Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату Сергія Гладуна було повідомлено про термінову видачу посвідчення «Учасника бойових дій», щоб заявник та члени його сім'ї могли скористатися пільгами при оплаті за спожиті житлово-комунальні послуги.


Військовослужбовця Гарбара В.Ю. також повідомили про помилку та попросили вибачення.

Дружина учасника АТО зауважила, що немає ніяких претензій до працівників управління праці та соціального захисту.

Військовий комісар Сергій Гладун повідомив Наталії Гарбар, на які державні та місцеві пільги відтепер може розраховувати сім’я учасника АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як все гладко розписано,аж смішно! А насправді скільки нервів з'їла сім'я щоб добитись правди
Відповісти
Останні новини
Бійцю з Волині повернули анульоване посвідчення. ФОТО
27 жовтень, 2015, 12:42