Безлюдні острови, де можна відчути себе Робінзоном Крузо. ФОТО

Безлюдні острови, де можна відчути себе Робінзоном Крузо. ФОТО
У світі залишилося не так вже й багато місць, на які не ступала нога людини. Але все ж є чимало куточків на нашій планеті, де можна знайти первозданну природу і відвідати ізольовані від цивілізації місця.

ТСН склав список з 10 островів, де можна усамітнитися і відчути себе Робінзоном Крузо.

Острів Кокос

Найбільший безлюдний острів в Тихому океані знаходиться поруч з Коста-Рікою. Про це місце ходить багато легенд. За однією з них на острові заховано золото інків, тільки де воно, ніхто не знає. Складно шукачам скарбу відшукати незліченне багатство серед непрохідних джунглів. Однак там є багато природних скарбів: унікальний рослинний світ, комахи та птахи - не випадково острів знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Зараз на острів возять туристів-сміливців, готових підкорити бурхливі води Тихого океану - сезон дайвінгу тут триває цілий рік. На невеликому човні доставляють дайверів з порту Пунтаренас до бухт Чатам і Уофер, де є обладнані пристані, кафе і навіть душові.

Острови Сан-Блас, Панама

В 20 хвилин їзди на човні від берега Панами знаходиться архіпелаг Сан-Блас. До складу архіпелагу входять 378 райських островів і рифів. І тільки невелика частина островів є населеної. Індіанцям Куна вдалося зберегти незалежність від влади Панами. Тут, на Сан-Блас, вони повноправні господарі. Чоловіки займаються рибальством, жінки вишивають хустки, накидки, сукні, які потім йдуть на продаж туристам.

Крім вивчення традицій народності Куна, туристів приваблює дайвінг і снорклінг. Вода тут настільки чиста, що видно дно на кілька метрів. До того ж тут знаходяться одні з древніх рифів у світі і десятки затонулих кораблів.

Трістан-да-Кунья

Одним з найбільш незаселених і важкодоступних місць на Землі є архіпелаг Трістан-да-Кунья, розташований на Півдні Атлантичного океану. Острів Трістан-да-Кунья з постійним населенням 271 людина є найвіддаленішим населеним островом світу. До найближчої точки земної кулі, острова Святої Єлени, треба подолати відстань в більш 2 тисяч кілометрів, а до найближчого берега африканського континенту - більше 2700 кілометрів.

Свого часу за право володіти цими заморськими землями боролися французи, італійці, американці, але британці виявилися сильнішими, і зараз острова належить Великобританії. На островах Трістан-да-Кунья немає савців, рептилій, метеликів, але тут можна знайти безліч рослин-ендеміків. На острові Неприступному живе найменша нелітаючий птах на Землі - "трістанскій пастушок". Частина островів архіпелагу оголошені заповідниками дикої природи.

Рок-Айлендс

Одне з наймолодших держав, Палау, "затиснуте" між Філіппінами, Папуа - Новою Гвінеєю і Гуамом. До складу Республіки Палау входить 350 островів, які знамениті своєю первозданною красою, культурними звичаями місцевих жителів і одним з кращих в світі місць для дайвінгу.

Хоч група островів Рок-Айландс і є безлюдною, але тут багато цікавого. Завдяки запасам мінералів і унікальною вапнякової структурі, на островах все росте неймовірно швидко. Так, за довгі роки формування архіпелагу щільна шапка зелені вкрила гірські хребти островів, створюючи вигадливі форми. Найвідомішим місцем вважається заповідник "70 островів", на який не пускають людей. Помилуватися красотами місцевості можна з аерофотознімків.

Острів Піткерн

Острів Піткерн - ще одна заморська територія Великобританії. Острів вважається останньою, яка залишилася, британською колонією, розташованою в Тихому океані. До найближчих островів, Гамбьер і Таїті, необхідно подолати не одну сотню миль. На острів не літають літаки, тому єдиним шляхом дістатися до Піткерна можна на кораблі, котрі збираються із Нової Зеландії.

На острові живуть всього 50 осіб, які займаються фермерським господарством, рибальством і продажем колекціонерам марок із зображенням острова. На острові є радіо, супутникові телефони, антени, за допомогою яких можна дивитися іноземні телеканали. У головному місті - Адамстаун, встановлена бездротова мережа, що дозволяє місцевим жителям слухати іноземні станції.

Острів Тетепаре

Острів Тетепаре відомий, як "останній дикий острів планети". Колись острів населяли люди, однак через загрозу появи работорговців, місцеві жителі перебралися на сусідні острови. Зараз тут знаходиться природний заповідник, справжній скарб Соломонових островів.

На острові Тетепаре ви можете знайти унікальні рослини, комах. У водах океану можна зустріти дюгоней, незвичайних ссавців виду морських корів, що сягають розміру дельфіна, а також багато інших дивовижних тварин.

Острови Кергелен

Архіпелаг Кергелен знаходиться в Індійському океані і є частиною Французьких Південних і Антарктичних Територій. За віддаленість від материка архіпелаг прозвали "Одинокими островами". Сюди не літають літаки, і єдиним шляхом, як можна дістатися до Кергелен, є корабель із острова Реюньон, розташованого поблизу Мадагаскару.

На островах Кергелен ви не зустрінете місцевих жителів. Єдині відвідувачі островів - вчені та інженери з Франції - на Кергелен знаходяться важливі дослідницькі центри.

Острови Маманука

Біля західного узбережжя головного острова Фіджі знаходиться архіпелаг Маманука. Чисельність островів постійно змінюється, від 20 до 13 під час припливів. На головних островах знаходяться по одному-два готелі, які спрямовані на прийом молодят. Однією з причин, чому острова не заселені, є брак джерел прісної води.

Але все ж це не заважає відважним мандрівникам відвідати острова. До того ж тут є прекрасні рифи, лагуни, що приваблює дайверів з усього світу; відмінні погодні умови для серфінгістів і яхтсменів і унікальний тропічний ліс, який влада змогла зберегти.

Острова Пасхи

Найбільш віддаленим від великого материка ділянкою суші в Тихому океані вважається острів Пасхи або, як його називають місцеві жителі, Рапа Нуї. Для багатьох острів Пасхи асоціюється з 10-метровими бовдурами і їх загадковою появою на острові. Так, деякі вважають, що кам'яні статуї Моаї з'явилися не інакше, як за допомогою інопланетян, хтось вірить в легенди про гігантських людей, які раніше населили острів - історій безліч, тим і цікавий острів для туристів.

Раніше потрібно було 7 тижнів, щоб дістатися до острова Пасхи. Зараз завдяки розвитку туризму в Чилі долетіти до загадкового острова можна за 5 годин з Сантьяго. Рейси здійснюються один раз на тиждень в зимовий час (з грудня по березень), в решту часу двічі на тиждень.

Мальдивські острови

Мальдивські острови - мрія багатьох. Невелика держава, що розкинулася на 1190 невеликих острівців, приваблює туристів з усього світу. Здається, тут є все, для безтурботного відпочинку: кілометри білосніжних пляжів, блакитні лагуни, хороші готелі, сервіс вищого класу, шикарна природа і багатий підводний світ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безлюдні острови, де можна відчути себе Робінзоном Крузо. ФОТО
28 жовтень, 2015, 23:07