Назвали, яке місто України буде найгарячішою точкою виборів у другому турі

Назвали, яке місто України буде найгарячішою точкою виборів у другому турі
Українські експерти зі спостереження за виборами прогнозують, що найбільш "гарячою точкою" у другому турі виборів великих міст України стане Дніпропетровськ.

Про це повідомив на прес-конференції у вівторок в Києві генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, пише Український тиждень.

"Я думаю, що це буде не другий тур виборів, це буде велика виборча війна", - сказав він.

Він також зазначив, що КВУ розглядає як одну з проблемних точок Ужгород, де місцеві вибори завжди супроводжувалися "епатажними" кампаніями і порушенням законодавства.

У свою чергу координатор громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська зазначила, що в Дніпропетровську йде боротьба ресурсів нелокального рівня, і оскільки розрив між двома лідерами виборів мера становить лише близько 2,5%, то виборча кампанія там може закінчитися "не тільки певним протистоянням на рівні виборчих комісій або напередодні дня голосування ".

Вона також звернула увагу на місто Павлоград Дніпропетровської області, де перед виборами 25 жовтня було понад 90 тис. виборців, у зв'язку з чим він потрапляв до категорії міст, де потрібно проводити другий тур виборів, але в даний час кількість виборців в цьому місті чомусь зменшилася і становить менше 90 тис. Вона сказала, що ЦВК повинна ухвалити рішення щодо ситуації в Павлограді.

При цьому Айвазовська наголосила, що в Одесі, згідно з паралельним підрахунком голосів, проведеним "ОПОРОЮ" та КВУ на основі даних 10% первинних протоколів дільничних виборчих комісій, другого туру виборів бути не повинно, оскільки чинний мер Геннадій Труханов отримує понад 51% голосів , а кандидат від "Блоку Петра Порошенка" Солідарність" Саша Боровик - 24%.

Нагадаємо, КВУ вже повідомляв, що гарячими точками другого туру місцевих виборів можуть стати Дніпропетровськ, Ужгород та Одеса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бидломасу ніяк не навчила революція ,вона знову обирає ставленників Януковича .
Відповісти
Дані вибори показують що ніяка революція не перевиховає наш народ. Совкове мислення це як прокляття
Відповісти