Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків

Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків
Погода на найближчі місяці обіцяє бути жорсткою. Якщо листопад буде прохолодним і похмурим, то вже з 10 грудня синоптики обіцяють зимове похолодання.

В цілому, мерзнути в грудні, січні і лютому доведеться більше, ніж рік тому, проте катаклізмів у вигляді рясних снігопадів і морозів під -30 °С не очікується, пише Сегодня.ua.

Як розповіла нам заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди гідрометеорологічного НДІ НАН України професор Вазіра Мартазінова, зима в цілому повинна бути м'яка і волога, але не "рівна" в сенсі температури.

"Окремі дні будуть дуже жорстокі і несподівані. У першій декаді грудня температура втримається вище норми, чекаємо до +7 °С. Але після 10 грудня очікуємо тривале похолодання (-3-5 °С) до початку наступного року. Новий рік має бути морозний, з кінця грудня і до 10 січня можливі найнижчі температури: вночі місцями -10-15 °С, – говорить Мартазінова. – Далі температура відновиться і піде вище норми на 3-4 °С. Тобто лютого очікується м'яким і з незначними опадами".

За прогнозами Укргідрометцентру, наступаюча зима несподіванок не принесе. "Всі три зимові місяці виявляться близькими до норми, як по температурі, так і по опадам", – запевнив нас замначальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Для грудня середня норма "по морозах" – -2-4 °С, для січня і лютого – -3-5 °С, по опадам всі місяці в межах 20 мм (до 20 см снігу на місяць. – Авт.), На Новий рік нульова температура, сніг з дощем.

Думки народників різняться. Так, Валерій Некрасов обіцяє помірно холодну і малосніжну, але затяжну, до середини березня, зиму. На Новий рік він прогнозує нульову температуру і дощ зі снігом.

Температура нижче -20 °С можлива в лютому, потім почне теплішати. А Леонід Горбань пророкує морози до -15 °С на початку грудня, а сильні снігу – в січні і лютому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а шо каже Лис?
Відповісти