На Волині перепоховали останки радянських бійців. ФОТО

На Волині перепоховали останки радянських бійців. ФОТО
Свій вічний спочин вісім бійців радянської армії, які загинули визволяючи ковельську землю від німецько-фашистських загарбників в квітні-липні 1944 році, знайшли тут – в урочищі Мар’їне, що неподалік села Мощена.

За час роботи пошукового загону «Відродження» ДП «Волинські старожитності» посеред лісу виросло ціле військове кладовище, де покоїться 161 боєць, - повідомляє ПроКовель.

У середу, 28 жовтня, в день 71-ї річниці визволення України від страшної німецької навали до урочища Мар’їне знову привезли труни з останками загиблих у часи Другої світової війни.

За словами керівника пошукового загону «Відродження» Вадима Дорофєєнка, вони віднайшли поховання чотирьох військових неподалік населеного пункту Дольськ, що в Турійському районі, трьох – в Ковельському районі, зокрема, біля Дубової та Радошина, та останки одного офіцера на території Ковеля. До речі, поряд із Радошином пошуковці підняли на гору жіночі рештки. Пізніше з’ясувалося, що це була зв’язкова одного з партизанських загонів.

Духовенство відслужило панахиду за загиблими, а присутні, зокрема й представники місцевої влади та району подякували пошуковцям, краєзнавцям за їхню непросту працю в ім’я світлої пам’яті тих, хто поклав своє життя за визволення України. Також вони висловили велику шану присутнім військовим, які тимчасово повернулися із зони АТО.

Наостанок живі квіти лягли на могили військовослужбовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.