Унікальні острови на планеті. ФОТО

Унікальні острови на планеті. ФОТО
О́стрів (раніше також ото́ка, о́бтік, ви́сп та ви́сип) — частина суходолу, оточена з усіх сторін водою. Від материків відрізняються порівняно невеликими розмірами. Трапляються одинокі острови та групи їх — архіпелаги.

Острови в океанах і морях поділяють на материкові й самостійні (вулканічні, коралові, намивні), - інформує Моя планета.

Серед островів річок і озер розрізняють намивні та ерозійні.

1. Балі, Індія

Цей острів відомий як «острів Бога».

І не дивно, що його тепла духовна атмосфера, яку знайшла тут письменниця Елізабет Гілберт і зазначила в книзі «Їсти, молитися, кохати» була присутня тут і століття тому.

Це один із 17 000 островів Індонезійського архіпелагу і єдиний, більшість жителів якого індуси (93%). Три храми комплексу Бесакіх на горі залишилися недоторканими в 1963 році після виверження вулкана, тоді як були знищені всі довколишні села.

Подія все ще розцінюється місцевими жителями як диво, і вони в подяку схиляють свої голови і піднімаються вгору до храму під звуки мантр, звуки дзвонів і трепет церемоніального балійського прапора, який розвивається на вітрі.

Тим, хто перебуває в процесі вивчення своєї внутрішньої сутності, може бути цікаво відвідування Центру Нірарта (Nirarta Centre ) — готель з 11-ти кімнат, розташований серед рисових терас та саду зі щоденними заняттями медитацією. Після «знаходження себе» направте свою енергію на походи в джунглі, дайвінг, серфінг і відпочинок на пляжі серед білого і чорного вулканічного піску. Ваші очі побачать світ в нових фарбах після спостереження заходу, що відображає Індійський океан.

2. В’єкес, Пуерто-Ріко

Найчистіша біолюмінесцентна затока у світі

Коли ВМС США залишила цей острів у 2003 році, після 60-ти років перебування тут, вони залишили щось після себе: незайману природу. Земля, яка раніше використовувалася для практики бомбардувань, тепер носить статус національного природного заповідника.

Тут лише два міста (населення менше 10 000 осіб): Ізабель Сегунда в північній частині острова, і набагато менше за розміром Есперанза на півдні. Як результат, коли Ви з'їжджаєте з ґрунтової дороги, отримуєте у винагороду пляж, наданий цілком у Ваше розпорядження.

Плайя де ла Чіва (Блакитний Пляж) приваблює любителів підводного плавання і дайвінгу. Але перлиною цього чудесного острова можна назвати Пуерто Москито. Ця затока вважається одним із семи найчистіших біолюмінесцентних заток на планеті. Обов’язково побувайте тут уночі, плаваючи у воді або на човні, і Ви побачите мільярди мікроорганізмів — дінофлагелляти, які розпалюють воду магічним синьо-зеленим сяйвом. Це схоже на купання в акварельному живопису.

3. Острів Пасхи, Чилі

Батьківщина однієї з найзагадковіших цивілізацій в історії

Найближчий материк, Чилі, знаходиться на відстані близько 4000 км від острова Пасхи, і він настільки далекий, наскільки і таємничий.

Ніхто не знає причину виникнення 900 кам'яних монолітів з мовчазними особами на його території в 160 км кв. у південній частині Тихого океану.

Цікавою точкою острова можна назвати Рано Рараку, один із кратерів вулкана, який зараз представляє собою озеро із значним запасом прісної води (діаметр кратера — 650 м) і оточене чагарниками очерету.

4. Ісчіа, Італія

Відновлення сил за допомогою цілющих гарячих джерел і грязьових обгортань

На цьому вулканічному острові в Неаполітанській затоці його гарячі джерела привертали любителів оздоровитися ще 2000 років тому.

Греки, римляни і турки швидко розкрили їх цілющу силу, яка була здатна полегшити біль в м'язах і просто розслабитися. Сьогоднішні мандрівники балують себе також масажами та іншими спа-процедурами. Після відновлювальних процедур, зніміть взуття і прогуляйтеся босоніж по пляжу, відвідайте Кастелло Арагонес 15-го сторіччя.

Ви також можете спробувати на смак гламур, що асоціюється з Італією і зображений у фільмі «Талановитий містер Ріплі», який, до речі, тут і знімали.

5. Чілоє, Чилі

Культура і дика природа, розвинена в ізоляції

Острів знаходиться недалеко від Чилі, але його історія, звичаї і мова має мало спільного з материком або з яким-небудь іншим місцем на Землі, через його ізоляції.

Дощові ліси охороняються Національним Парком Чілоє, дельфіни, пінгвіни, видри й блакитні кити — під захистом консерваційні Центру Цетацеан.

Жителі все ще живуть в традиційних палафітос (будинках на палях).

Місіонери-єзуїти, які прибули на острів в невеликій кількості в 1600 роках, використовували місцеві матеріали та методи будівництва для спорудження вишуканих часовень. Їх роботу можна побачити в 50 дерев’яних церквах в Кастро, Неркон і Куінчао, вона представляє із себе суміш європейського та корінного стилю, яку не знайти ніде на Землі.

6. Бора-Бора, Таїті

Острови Бора-Бора

Приватне бунгало над водою на самому гармонійному острові.

Змішаний серед об’єднаних островів на північному заході Таїті, рифи Бора-Бора і унікальний пейзаж виділяються серед інших островів. Відпочинок тут коштує недешево, але чиста як сльоза вода і неземної краси природа того варто.

7. Кі-Уест, США

Ліберальний острів з барвистим підводним світом

На цьому низинному острові (найвища точка — 540 м) невимушені пляжі, пофарбовані соковитою зеленню і незвичайної природою.

Гордість жителів — їх ліберальний спосіб життя. Саме Кі-Уест був описаний у книзі-утопії Джиммі Баффета «Маргарітавілле».

Дивно, але піщані пляжі тут рідкість, проте у Вас є шанс поплавати з трубкою під водою в кораловому рифі, насолоджуючись компанією колекції 400 видів тропічних риб різноманітного забарвлення.

8. Пенанг, Малайзія

Суміш смаків і культур на одному острові

Побалуйте себе унікальним поєднанням культур і смаків. Почніть свою подорож з кулінарної екскурсії на вуличних кіосках Джорджтауна, самого великого міста Пенанга і Малазійської гастрономічною столиці.

Схожа суміш культур спостерігається і в місцевій архітектурі, будівлі тут і сучасні, і побудовані в 19 столітті британськими колонізаторами.

9. Галапагоські острови, Еквадор

Барвиста лабораторія еволюції

Тезка острови — галапагоська черепаха, може бути достатньою причиною, щоб відправитися на цей архіпелаг і побачити більше 500 видів інших живих істот, які мешкають тільки тут.

Чарльз Дарвін назвав цей острів «лабораторією еволюції».

Поспостерігайте за альбатросами — розмах їхніх крил 2, 3 метри.

Туроператори запропонують покататися уздовж островів на різних транспортних засобах: від розкішних катамаранів до моторних яхт, і скористатися послугами натуралістів, які проведуть Вас по гірських берегах, коралових рифах, затоках і білим піщаним пляжам.

10. Пальмові острови Дубаї

Найбільший архіпелаг у світі, створений людиною

У природі острова з’являються і зникають щодня, але знадобилася величезна кількість грошей і зусиль, щоб створити постійний Пальмовий Острів.

Заснований на ескізі шейха, найбільший рукотворний острів був побудований для курортних міст Пальм Джумейра, Пальм Джебел Алі, Пальм Дейра. Якщо проект буде реалізований, то три острови стануть центром Середнього Сходу з курортами, СПА, першокласними житловими будинками, віллами і розкішними торговими центрами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Унікальні острови на планеті. ФОТО
30 жовтень, 2015, 23:09