Куди подінуть дерев'яні ятки з центру Луцька

Куди подінуть дерев'яні ятки з центру Луцька
Дерев'яні будиночки з центру міста перенесуть на сто метрів далі.

Про це розповів начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк.

Виявилось, що тимчасові споруди хочуть трохи «змістити» на декілька метрів. Відтак їх розташують неподалік Палацу культури.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що це необхідно для того, щоб зручніше було підключати дерев'яні будиночки до електрики.

Заступник міського голови зазначила, що ці торгові ятки посеред центру міста зовсім не потрібні.

«Коли відбувається панахида, сходиться інтелігенція міста, а з тих яток музика звучить, медовуха продається», - мовила Лариса Соколовська.

Член виконкому Михайло Щур зазначив, що на час різдвяних свят ці будиночки можна змістити, а загалом, на його думку, їх потрібно забрати з центру міста.

Рішення про нове розташування цих тимчасових споруд підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неначе центр Луцька існує для панахид. У таких ситуаціях хатинки можна просто закрити на кілька годин.
Відповісти
Де ви бачили у Луцьку інтелігенцію? Напішить. Схожу, теж подивлюсь.
Відповісти
Частину будиночків вже монтують біля ПортСіті і це правильно! Там людей більше і буде все продаватись краще, а що у тому центрі - одні ла-ла-бла-бла.
Відповісти
Як завжди - не сподобалося якомусь чинуше, в даному випадку Соколовської, яка в туалеті хоче кав'ярню зробити - прибрати з очей геть.Так людина, проходячи повз, могла купити собі якісь солодощи або подарунок комусь,або дрібницю, за якою немає часу їхати на Варшавку.А спеціально в кущі за драмтеатром ніхто не полізе.Та й самі підприємці там тоговать не захочуть.
Відповісти
На мою думку ці будиночки дуже колоритно дивляться саме в центрі міста. Своєю присутністю внесли позитив в центр міста. А біля ПортСіті вони думаю будуть не доречні.
Відповісти
Саме тим хто там торгує і буде доречно! Треба щоб щось продавалось, а не просто будиночки стояли і "прикрашали" центр! Хочете - ставте і милуйтесь, а бізнесу треба продавати! Людей багато у Порт ходить і на Варшавку і якраз зручне місце!
Відповісти
Я́ТКА, и, жін.
1. Легка будівля для тимчасового користування (торгівлі, виставки і т. ін.).
2. Накриття, зроблене з дерева, хворосту, очерету, полотна тощо для захисту від сонця, дощу і т. ін.
Словник української мови
Відповісти
І...де тут собака зарітий?
Відповісти
Саме так. Будиночки повинні монтуватися на площі тільки на період свят, як-от Різдво, Паска, Трійця, річниця міста Луцька, фестиваль "Літо з фольклором".
Відповісти
Не вдала ідея розмістити на парковці ці хатинки там і так проблема припаркувати машину..буде ще більше..
Відповісти
Та ну? А вам знайомий підземний паркінг і стоянки навколо Порту? Ну звісно - кожному хоцца припаркуватись саме там де він забажає:) Вчиться жити цивілізовано, а не так як "Я хочу"!!!
Відповісти
Їх місце на базарі. Не треба перетворювати центр міста на базар хоча це може і вигідно чиновникам. Вони думають що це велика культура продавати брашку перед Л.Українкою. Невже ще є управління містобудування та архітектур в Луцьку?
Відповісти
Біля торгового центру і торгівля і немає чого центр захламляти!!!
Відповісти
Як на мене, то, як в центрі, так і в іншому місці, будиночки доречні. Це певного роду колорит, місто оживає. Але не на постійній основі, бо це вже сенс втрачається. Тим паче хоч прикривають, не знаю як сказати..., фонтан чи як там його
Відповісти
Та не смішіть ви зі своїм "красіво", "зручно", "солодощі купити" - поруч повно торговельних закладів де усе це можна придбати! Центральний майдан перетворили на сільський базар зі шкарпетками, чунями та півниками на паличках! Луцьк з обласного центру перетворюється на смт. а пішохідна вулиця Лесі Українки на місце промислу жебраків, які роками просять "на апірацію", сліпеньких музикантів, які терзають своїм ревом мешканців будинків та працівників офісів, а потім смачно по-багатому обідають у ресторанах, невизнаних талантів-наркоманів, які з шапкою переймають перехожих! Подобається усім таке місто??? Ми звикли, а ось гості жахаються!
Відповісти
Ви не плутайте півників на паличках і шкарпетки житомирської фабрики з сувенірною продукцією ручної роботи. А щодо циган,бомжів та інвалідів-музикантів, то це проблема муніципальної міліції.І є різниця між пластиковою будкою і дерев'яним будиночком.Так,особливих архітектурних вишукувань немає,але і виглядом вони не ображають.Хіба що витончений вишуканий смак...
Відповісти
О! Про бомжів та циган забула! Вони теж додають немало колориту центу міста! А ще ці "миленькі" будиночки дуже зручне місце справити нужду на площі (громадської вбиральні нема ж!). Довелося якось пробиратися між цими ятками на Свято Покрови, аби обійти натовп людей під час святкування - рада не була! Якщо ці архітектурні дива це постоять, то вони будуть радувати містян не тільки своїм виглядом, але й смородом! А прізвище автора ідеї розміщення цих курників на Театральному майдані дізнатися можна? Цікаво!!!
Відповісти
Міської ради ці "курники"
Відповісти
закрили весь центр будками страшними....весь світ бореться з МАФами, а в нас ставлять....сором
Відповісти