Луцьк очищатимуть від незаконно встановлених споруд

Луцьк очищатимуть від незаконно встановлених споруд
До міської ради надходить багато звернень від мешканців міста Луцька з проханням провести демонтаж гаражів у їхніх дворах.

На засідання виконавчого комітету у четвер, 29 жовтня, було внесено питання “Про демонтаж металевих конструкцій (гаражів) на вулиці Кравчука, 2, 4, 6, 8, 12, проспекті Соборності, 4, 6, 8, 26” та “Про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Шота Руставелі, 13, бульварі Дружби Народів, 7, проспекті Відродження, 51, проспекті Молоді, 8 а, проспекті Соборності, 1”.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зазначила, що рішення виконкому необхідне для того, аби прибрати незаконно встановлені об'єкти на території міста.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що нині до міської ради надходить багато звернень від мешканців міста з проханням провести демонтаж гаражів у їхніх дворах. За його словами, лучани побачили реальну роботу.

Член виконавчого комітету Богдан Климчук поцікавився у Юлії Сиротинської, як відбувається процедура демонтажу.

Директор департаменту муніципальної поліції розповіла, що лучани можуть звернутися з проханням про демонтаж обєктів у їхніх дворах до їх безпосередньо, через ЦНАП чи розмістити відповідне повідомлення на платформі “Відкрите місто”. За її словами, інспектори департаменту роблять вихід на місце і проводять опис, чи ці об'єкти розміщенні законно.

Юлія Сиротинська наголошує, що якщо буде встановлено відсутність правовстановлюючих документів, то готується проект рішення на розгляд виконавчого комітету про демонтаж.

Нині на черзі більше ста гаражів, які є незаконно встановленими та повинні бути демонтовані. На це необхідно біля 200 тисяч гривень.

Крім того, вона наголосила, що нині вивчається питання щодо правомірності розміщення ще більше трьохсот гаражів.

Юлія Сиротинська розповіла, що демонтаж проводить окрема організація. Усі металеві конструкції зберігаються на спеціальному майданчику. Громадяни протягом 30 днів мають можливість звернутися у департамент муніципальної поліції та забрати своє майно, попередньо оплативши витрати на демонтаж і його зберігання.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що на заміну гаражів влада пропонує? Може запропонують нормально облаштовані стоянки? Де за автомобіль хтось буде відповідати? Чи гаражі побудують? багатоповерхові? Не простіше брати плату за користування землею під гаражем?
Відповісти
В Луцьку повно гаражів, встановлених ще за Совєтів ветеранами війни та інвалідами війни. Ветерани давно померли, а їхні гаражі красуються в місті. Облізлі, в'їзди до них поросли бур'янами. А спадкоємці ветеранів, впевнена, ні копійки за землю не сплачують.
Як приклад, можна навести адреси вул. Клима Савура,38 (прохід до річки Сапалаївки та вул. Чехова), та просп. Волі, 62-64 - на пагорбі над гаражним кооперативом.
Відповісти
Напевно демонтування гаражів це "найбільша" проблема нашого міста. Вирішується вона також цікаво. Чому б спершу владі не спорудити громадські стоянки чи гаражі у кількості, яка б задовольнила потребу лучан, а до того запропонувати власникам металевих конструкцій їх легалізувати? Адже не всі ці гаражі заважають проїзду комунальних служб, карет швидкої, пожежної і т.д. А нині виглядає так, що те що є зруйнуємо, а колись щось, десь, можливо побудуємо.
Відповісти