Українцям стане легше отримати візи в Євросоюз

Українцям стане легше отримати візи в Євросоюз
Вчора, 23 липня, Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко підписав Договір про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз між Україною та Європейським Союзом.

Про це 24 липня пише Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Угода передбачає розширення категорій громадян України, які матимуть право на спрощене оформлення безкоштовних, багаторазових віз (для представників неурядових громадських організацій, релігійних громад, професійних об’єднань, студентам та аспірантам, учасникам офіційних програм транскордонного співробітництва ЄС), визначення чітких термінів дії багаторазових віз та призначення співбесід з аплікантами, регулювання діяльності посередників.

Після вступу Угоди в дію право на довгострокові, багаторазові і, головне, безкоштовні візи отримають члени громадських організацій, релігійних громад, представники професійних об’єднань, що беруть участь у міжнародних форумах, конференціях, програмах міжнародного обміну. Якщо враховувати, що журналісти, студенти, підприємці вже мають таке право, то не буде перебільшенням стверджувати, що на сьогодні державою створено максимально спрощені умови для поїздок до ЄС представникам найбільш соціально активних верств суспільства, головних промоутерів європеїзації нашої держави.

Також відтепер буде забезпечено більшу прозорість процесу отримання віз, гарантуючи право всім бажаючим подавати візові клопотання напряму до посольств та консульств держав-членів ЄС (без залучення посередників у вигляді візових агенцій). Новий документ врегульовує питання видачі багаторазових та довготермінових віз (на 1 рік та на 5 років замість, відповідно, до 1 року, до 5 років). Покращується порядок отримання віз для журналістів (замість запрошення приймаючої сторони можна буде подавати клопотання від редакції) та для членів їх команд (операторів, звукорежисерів тощо).

«Україна зробила ще один важливий крок до безвізового режиму з Європейським Союзом», - заявив в Брюсселі Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко після підписання Договору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українцям стане легше отримати візи в Євросоюз
24 липень, 2012, 10:32