Хто з українських бізнесменів збагатився за цей рік

Хто з українських бізнесменів збагатився за цей рік
Президент України Петро Порошенко став одним із десяти найбагатших людей країни, хто збагатився за цей рік.

Рейтинг ТОП-100 найбагатших людей складений журналом "Новое время" у партнерстві з Dragon Capital, передає Еспресо.TV.

Зокрема, Рінат Ахметов з його капіталом в $4,5 млрд тепер уже не здається багатим, як арабський шейх. Розмір його статку за рік скоротився більш ніж удвічі. У російському списку товстосумів він не потрапив навіть до двадцятки, хоча ще в 2013 році він був заможним, як і найбагатший бізнесмен РФ Алішер Усманов.

Ще один приклад вільного падіння — партнер Ахметова Вадим Новинський. Вартість його активів за рік впала з $1,8 млрд до $709 млн, тобто на 60 % порівняно з 56% у донецького мільярдера. До речі, сам Ахметов може з мільярдера теж перетворитися в мільйонера, якщо розмір його статку буде падати такими ж темпами, як і зараз.

У цілому активи всіх бізнесменів першої десятки різко впали в ціні. Крім одного. Президент Петро Порошенко піднявся в списку 100 найбагатших з 9‑го на 6‑е місце після того, як його бізнес за рік зріс в ціні на 20 %, до $979 млн.

Порошенко зріс за рахунок підвищення вартості свого кондитерського бізнесу, який навіть в умовах глибокої кризи активно розвивається — будує нові потужності і освоює нові ринки.

Список 100 найбагатших непогано відображає тенденції в українській економіці: сьогодні не ростуть статки тих, хто займається промисловим виробництвом, нерухомістю або високими технологіями. Тільки тих, хто займається ліками і продуктами харчування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а президент і повинен бути найбагатшим
інакше це - лох, а не президент
Відповісти
Хай буде багатішим, але за язик ніхто його не тягнув обіцяти бізнес продати.Оце один плюс його президенства? Він то не лох, а хто ж тоді ви?
Відповісти
Гріх глумитись над "бідними"....
Відповісти
і бізнес "продав" і збагатитися встиг!
Відповісти
Согласно Конституции Президент Украины является главой государства и выступает от его имени. Президент Украины является гарантом государственного суверенитета, территориальной целостности Украины, соблюдения Конституции Украины, прав и свобод человека и гражданина


Президент Украины не может иметь какого-либо иного представительского мандата, занимать должность в органах государственной власти или в объединениях граждан, а также заниматься иной оплачиваемой либо предпринимательской деятельностью или входить в состав руководящего органа или наблюдательного совета предприятия, что имеет целью получение прибыли.


Тількі в нас президент може бути гарантом конституції, і на очах у мільонів украінців відверто порушувати закон-)Це саме стосується і депутатів "забугорців" які не проживали на території протягом останніх 5 років, і не мають громадянства Украіни=)))))

Отак і живемо...



Відповісти
по-новому. Обіцяли...
Відповісти
Тирити по-новому
Відповісти
Останні новини
Хто з українських бізнесменів збагатився за цей рік
29 жовтень, 2015, 16:44