Спортивний Луцьк: важка атлетика

Спортивний Луцьк: важка атлетика
Сильна і юна спортсменка Інна Ганіч.

Вперше потрапила в спортзал, коли мені було 10 років.

До занять спортом мене ніхто не спонукав, я сама вирішила зайнятись цією "діяльністю", тому що танці я не любила, співати теж не дуже виходило, а от спорт мене зацікавив.

Коли я була в 4-му класі, то мені дуже закортіло подивитися, що відбувається в тренажерному залі. Заняття проходили саме в моїй школі і там займались мої однокласники.

В цьому виді спорту я відчуваю себе, як риба в воді, тим більше, коли в тебе все виходить з перших днів, то чому б і не продовжити займатися.

Важка атлетика мене навчила вірити в себе, довіряти ближнім, контролювати свої емоції. Коли розпочала займатись штангою, то в мене з'явилося багато друзів, які мене завжди підтримують і вірять в мою перемогу. Не важливо, яким спортом ти займаєшся, важливо те, що ти ним займаєшся.

У всіх свої тренування і вони по-своєму складні. У кожному виді спорту є своя філософія (спортсмени зрозуміють). Люди, які не займаються спортом, не розуміють, що фізкультура корисна, а спорт - ні, адже у спорті постійні удари і травми. Їм не зрозуміти гіркоту поразки, як і не зрозуміти того, що краще бути останнім серед спортсменів, ніж першим серед всіляких поганих компаній.

Спорт загартовує характер, допомагає по життю чогось досягнути. І як же без мрії спортсмена - стати Майстром спорту, майстром своєї справи. Це напевно головна мрія кожного спортсмена, який себе поважає.

Загалом важка атлетика — силовий вид спорту, в основі якого лежить виконання вправ зі штангою — піднімання ваги. Змагання з важкої атлетики сьогодні включають в себе дві вправи — ривок та поштовх.

Я брала участь у Чемпіонатах України (була двічі в Славутичі, в Тернополі, в Скадовську, в Коломиї, в Чернігові, а зараз готуюсь до змагань в Кам'янці-Подільському.

Моя ціна перемог для мене дуже велика, тому що я в них вкладаю працю й величезні старання, і переконана, що це не даремно.

Я 23-кратна чемпіонка області, бронзова призерка України, входжу в 10 сильніших дівчат України у ваговій категорії 58 кг (в/к 58кг).

Ніколи собі не дозволю перемогти нечесним шляхом, також не дозволила б образити слабшого.

В залі буваю 6 разів на тиждень (з понеділка по суботу без вихідних), тренуємось з 15:30 до 19:00. Хоча інколи бувають моменти, коли не хочеться іти в спортзал, але якщо я хочу, щоб моя мрія здійснилася, то змушена йти на тренування, повинна себе переконати, що потрібно старанно йти до своєї мети.

Особисто я перед змаганнями дуже хвилююся через те, що не знаю, який покажу результат. На мою думку, у кожного спортсмена є свої причини для хвилювання. Для того, щоб відволіктися від змагань, слухаю, що мені говорить мій тренер. Потрібно думати про що завгодно - тільки не про змагання. До речі, мені його порада дуже добре допомагає.

Моя порада - любіть спорт, не пропускайте тренувань, в усьому слухайте свого тренера (він вам як другий тато). Займайтесь спортом, до якого у вас лежить душа і у вас все вийде.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодчина!
Відповісти