У Ковелі вітали стипендіатів всеукраїнського конкурсу. ВІДЕО

У Ковелі вітали стипендіатів всеукраїнського конкурсу. ВІДЕО
13 студентів-першокурсників стали стипендіатами благодійного фонду Івана Омелянюка “Майбутня Волинь — Україна”.

Усі вони - переможці всеукраїнського конкурсу іменних стипендій фонду, який визначив підтримку обдарованої української молоді одним із пріоритетів своєї діяльності, - повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Підтримати бажання студентів до самореалізації і покликаний всеукраїнський конкурс іменних стипендій від фонду Івана Омелянюка “Майбутня Волинь-Україна”.

Вони здобувають різні професії. Навчаються у різних вишах. Але всі — однаково талановиті, творчі особистості. Амбітні у своїх мріях молоді люди.

“Я люблю філологію. І не уявляю життя без вивчення української мови та інших мов. Адже не дарма кажуть: скільки мов ти знаєш, стільки разів ти — людина... Я хочу бути перекладачем. І перекладачем дуже високого професійного рівня”, - розповідає студентка Переяслав-Хмельницького ДПУ, стипендіат фонду Олена Шитлюк.

Розмір стипендії — 1100 гривень. Стипендіати фонду отримуватимуть гроші протягом року. Головними критеріями відбору переможців конкурсне журі називає академічну успішність та соціальну активність студентів.

“Під час війни, на жаль, довелося переїхати в Луцьк, до своїх родичів. Живемо ми в бабусі. Ми — малозабезпечена сім'я, тому довелося подавати заяву на конкурс в цей фонд. Дуже дякую, бо завдяки таким фондам ми можемо малювати. Бо грошей на матеріали, звичайно, немає\. Така ситуація: ми втратили дім, батьки — роботу. Тому виживаємо завдяки таким людям — талановитим, добрим, щирим... Вони нам дуже і дуже допомагають...”, - розповідає стипендіат фонду, студентка Луцького НТУ Євгенія Вотякова.

За допомогою скайп-зв'язку стипендіатів привітав засновник фонду “Майбутня Волинь-Україна” — кандидат технічних наук Іван Омелянюк. Долучатись до таких ініціатив закликали підприємців заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук та голова правління фонду Галина Голубович. А присутні на церемонії вручення стипендій ковельські підприємці Олена Місюра та Алла Уніга вручили грошову премію ще двом фіналістам конкурсу - Вікторії Райниш та Оксані Кльоц.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі вітали стипендіатів всеукраїнського конкурсу. ВІДЕО
30 жовтень, 2015, 09:16