Прокуратура відмовила луцькому депутату розібратися у аферах з дитячими садками

Прокуратура відмовила луцькому депутату розібратися у аферах з дитячими садками
Прокуратура відмовила депутату Луцької міської ради Андрію Осіпову(на фото) розібратися у аферах з дитячими садками.

Про це Андрій Осіпов повідомляє у своєму депутатському зверненні від 9 липня 2012 року.

26 квітня 2012 року депутатом було направлено звернення до прокуратури міста Луцька щодо ситуації навколо забезпеченості населення міста освітніми послугами. Зокрема вказувалось на ту обставину, що протягом 1995-2010р.р. було закрито понад десять дошкільних навчальних закладів у місті Луцьку. В обґрунтування Осіпов посилався на ст. 6 Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту», згідно із якими реорганізація або ліквідація діючих комунальних дошкільних навчальних закладів допускається лише на підставі результатів місцевого референдуму.

Вивільнені приміщення ліквідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми, зазначається у зверненні.

Майно, яке є державною або комунальною власністю (земельні ділянки, будівлі, споруди, обладнання тощо), придбання чи відокремлення якого призначене для здобуття дітьми дошкільної освіти, використовується виключно із зазначеною метою.

Засновник (власник) державного чи комунального дошкільного навчального закладу не має права безпідставно ліквідувати його, зменшувати в ньому площу території, кількість груп, а також здавати в оренду приміщення (будівлі).

Зазначені вище вимоги закону вказують на те, що скорочення мережі дошкільних навчальних закладів у місті Луцьку відбулось із грубим порушенням закону. Відтак усі правочини щодо передачі приміщень дитячих садочків є незаконними, а самі приміщення підлягають поверненню, переконаний Осіпов.

Прокуратурою міста Луцька було надано відповідь датовану 01 червня 2012 року.

Депутат вважає відповідь прокурора міста Луцька вкрай неповною. Фактично не було здійснено жодного правового висновку щодо очевидних порушень закону. Прокурором було роз’яснено мені моє право на звернення до суду. Однак існування у особи права на звернення до суду не надає права прокурору не реагувати на наявні порушення закону, заявляє Осіпов.

Також важливою обставиною є статус прокурора та наявні в нього можливості захисту порушених прав територіальної громади. Річ у тім, що майже усі приміщення дитячих садочків було відчужено багато років тому. Тому постає питання про строки давності и про способи відновлення порушених прав, стверджується у зверненні.

"Для мене найбільш доречним було б принесення протесту прокурора, для подання якого не встановлено будь-яких строків. Після скасування рішень органів влади про незаконну передачу приміщень ДНЗ, можливим було б внесення подання про звільнення приміщення або звернення із відповідним позовом до суду без сплати судового збору. Більш того, органи прокуратури мають в цьому випадку важливу функцію захисту прав лучан, що потребують дошкільної освіти, яка є обов’язковою", - зазначає депутат.

Враховуючи викладене вище, на підставі ст.ст. 13, 15 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 20, 21 Закону України «Про прокуратуру», в зверненні викладені наступні прохання:
"- Скасувати оскаржуване рішення прокурора міста Луцька.
- Зобов’язати прокуратуру міста Луцька провести повну перевірку згідно із вимогами висловленими у депутатському звернення від 26.04.2012 року.
- Зобов’язати прокуратуру міста Луцька вжити повних і ефективних хазодів по відновленню порушених прав територіальної громади міста Луцька.
- Прошу письмово сповістити мене про результати розгляду цього звернення".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець, не зупиняється. Таких депутатів треба більше. Скільки памятаю з садочками проблеми. Може хоч ці депутати наведуть лад. Скільки можна мучатися. Вперід Осіпов, так тримати
Відповісти
Останні новини
Прокуратура відмовила луцькому депутату розібратися у аферах з дитячими садками
24 липень, 2012, 11:45