Волинські археологи знайшли поховання і мідні монети

Волинські археологи знайшли поховання і мідні монети
Учасники експедиції ДП «Волинські старожитності» під час розкопок у Турійському районі знайшли польські мідні шеляги, фрагмент бронзового натільного хрестика, залишки ліпної кераміки і гончарних горщиків.

Про це повідомляє прес-центр ДП "Волинські старожитності".

Дослідження відбулось минулого тижня у селах Радовичі і Тагачин Турійського району під керівництвом Андрія Бардецького. Рятівні розкопки тривали на ділянках відведених для ТзОВ «Аміла» під індивідуальне житлове будівництво.

З південного боку вулиці Кінцевої села Радовичі на одній з ділянок експедиція заклала розкоп площею 36 м² . У ньому археологи дослідили 18 об’єктів XV - XVІІ століть та одну траншею ХХ ст. В одній з ям дослідники знайшли шпору з відламаним коліщатком. У двох ямах - виявили поховання корів, одне з яких майже повністю було зруйноване сучасною траншеєю. У культурному шарі ґрунту знайшли монети – польські мідні шеляги і фрагмент бронзового натільного хрестика, фрагменти ліпної кераміки епохи бронзи і гончарних горщиків ХІІ- п.п. ХІІІ ст.

Під час експертизи земельних ділянок на вулиці Заліській у селі Тагачин учасникам експедиції вдалось відшукати матеріали епохи бронзи і XVІ-XVІІ ст. Усю територію ділянок досліджували шурфуванням і заклали одну траншею розмірами 1×5 м. Тут вдалось виявити фрагменти гончарної кераміки литовсько-польської доби і ХІХ- поч. ХХ ст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Польські монети часто зустрічаються на українських землях: http://dema.com.ua/Countries_Krause/Poland.html Три монети з моєї колекції знайдено в Україні.
Відповісти
Останні новини
Волинські археологи знайшли поховання і мідні монети
24 липень, 2012, 12:12