На директорку української бібліотеки в Москві зробив донос колишній співробітник

На директорку української бібліотеки в Москві зробив донос колишній співробітник
На затриману директорку Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну написав донос звільнений раніше співробітник.

Нагадаємо, що російські силовики 29 жовтня обшукали цю бібліотеку.

Про це пише Українська правда.

Шаріна повідомила, що один з доносів на неї написав звільнений раніше співробітник Сергій Сокуров.

"Він українофоб. Працював у нас в бібліотеці і говорив, що прийшов туди працювати, щоб навести в бібліотеці порядок. У 2010 році його звільнили, і, йдучи, він пообіцяв мені всілякі неприємності. Про мене він говорив, що я "помаранчева пляма" в бібліотеці", - розповіла вона.

"Він звинувачував мене в тому, що я замість того, щоб проводить у бібліотеці заходи, пов'язані з річницею смерті Володимира Ілліча Леніна, проводжу заходи, пов'язані з Україною. Але заходи, які ми проводили, завжди були в рамках офіційних дат, затверджених на більш високому рівні. У нас в бібліотеці завжди були куратори з ФСБ, МЗС, Управління культури", - додала Шаріна.



Вона також впевнена, що заборонені в Росії книги Дмитра Корчинського бібліотеці підкинули самі слідчі.

"Співробітники правоохоронних органів прийшли в бібліотеку о 8:30 28 жовтня; тоді там була тільки прибиральниця, і вона впустила їх. У мене є підстави вважати, що вони підкинули нам цілу стопку книг, які потім "дістали" на обшуку. Але я звернула увагу, що на цих книгах не було бібліотечного штампа", - заявила Шаріна.

Вона розповіла, що її звинувачують у справі, яку було порушено у 2010 році, і за якою в бібліотеку двічі проводили обшуки в 2010 і 2011 роках.

"Нас тоді звинувачували в тому, що ми поширювали екстремістську книгу Дмитра Корчинського. Але ця книга була вилучена з фондів бібліотеки у 2011 році. Вона була визнана екстремістською у 2013 році. У липні 2011-го справу було припинено за відсутністю складу злочину", - розповіла Шаріна.

За її словами, в січні 2015 року "співробітників бібліотеки викликали на допит в Слідчий комітет, і тоді слідчий якось мимохідь сказав, що політична ситуація змінилася", а зараз справу відновили.
Як відомо, раніше повідомлялося, що донос на Шаріну написав муніципальний депутат московського району Якиманка Дмитро Захаров.

У бібліотеці також заявили, що книги Корчинського їм підкинули і показали документи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На директорку української бібліотеки в Москві зробив донос колишній співробітник
30 жовтень, 2015, 13:12