«Волинь» - «Говерла»: напередодні західноукраїнського дербі

«Волинь» - «Говерла»: напередодні західноукраїнського дербі
Перерва у чемпіонаті, викликана перенесенням матчу 12 туру на початок грудня, закінчується і наступного вікенду національний чемпіонат поновлюються.

Луцька «Волинь» вдома прийматиме ужгородську «Говерлу», інформує прес-служба ФК "Волинь".

У неділю 1 листопада лучани та ужгородці вийдуть на поле «Авангарду» о 19.30.

Передматчеві розклади.

Поєдинок вважається західноукраїнським дербі, причому ці матчі, за виключенням травневого у Луцьку (4:2), останнім часом важко даються «Волині». Ще не забулася поразка в Ужгороді навесні 2014 року 0:6… Восени того року в Ужгороді команди зіграли 0:0.

У цьому сезоні «Говерла» істотно змінила склад і порівняно із останньою очною дуеллю суперників в складі ужгородців залишилося 3-4 гравці. Не секрет, що обличчя нинішньої «Говерли» формують переважно орендовані в «Динамо» гравці, яким хочеться сподобатися Сергію Реброву, аби той взяв їх на зимові збори «Динамо».

«Говерла» в цьому чемпіонаті виграла всього одного разу, а три останніх поєдинки програла, причому тільки в одному – проти «Зорі» - забила гол у ворота суперників. До слова, ужгородці у гри проти луганчан забили удесятьох, після вилучення голкіпера Рудько.
Орієнтовний склад «Говерли»: Бабенко, Люлька, Лухтанов, Ягодінскіс, Цуріков, Іванов, Савченко, Хобленко, Кутас, Сергійчук, Хльобас.
«Волинь» морально відійшла від двох невдалих матчів, впевнено перемогла у Кубку України «Миколаїв» 5:0.

Вверх-вниз. «Волинь» після поразок від «Зорі» та «Олександрії» йде шостою у таблиці, «Говерла» - 11-та.

Серії. У рідних стінах лучани в цьому сезоні перемогли в чемпіонаті тільки одного разу.

Бомбардири. «Волинь»: Матей - 4, Діденко – 3. «Говерла»: Хльобас – 2.

Історія стосунків. Всього команди з Луцька та Ужгорода зустрічалися між собою 84 рази і статистика рівна. За волинянами 30 перемог, 24 рази фіксувалася нічия, 30 разів вигравали наші гості, різниця м’ячів 99 – 107.

У вищій лізі та Прем`єр-лізі статистика матчів суперників за «Волинню». У 10 матчах чотири рази вигравали лучани, двічі – ужгородці, фіксувалося чотири нічиї. Різниця голів: 16:15.
Крайній матч. У травні цього року команди грали практично «без оборони», але атака сильнішою була у «хрестоносців». Хоча перший тайм несподівано завершився нічиєю 2:2, господарі надолужили помилки в захисті у другій половині матчу.

Відзначимо красу голів Кобахідзе та Козьбана. Сандро відкрив рахунок у грі потужним ударом з 25 метрів у верхній кут воріт Коваля, а Дмитро завершив ударом через себе навіс зі штрафного від Політила. Крім Кобахідзе та Козьбана у лучан забивали Бабатунде і Бікфалві.

Свої-чужі. Ще минулого сезону кольори «Говерли» захищав Олег Герасимюк, довгий час грав за Ужгород і навіть забив один із голів у тарвні 2014 року у ворота «Волині» В’ячеслав Шарпар.

Дискваліфіковані. Жуніч («Волинь»), Рудько (Говерла).

Матч молодіжних команд: субота, 31 жовтня, 15.00, стадіон «Підшипник», вхід вільний.

Арбітр: Юрій Грисьо (Львів).

Трансляція: канал «2+2», коментатор Дмитро Поворознюк.

Квитки: до дня матчу продаються на стадіоні «Авангард» та касі, що виходить на проспект Грушевського.

Погода: 1 листопада небо у Луцьку буде ясним недовго, вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів. На час матчу очікується +8 … +10.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинь» - «Говерла»: напередодні західноукраїнського дербі
30 жовтень, 2015, 17:12