Волинські волонтери відправили дітей учасників АТО на зустріч з ФК «Динамо»

Волинські волонтери відправили дітей учасників АТО на зустріч з ФК «Динамо»
Юристи-волонтери розповіли, що правові проблеми учасників АТО виникають через погане виконання чиновниками своїх обов'язків.

Про це стало відомо у п’ятницю, 30-го жовтня, під час прес-конференції Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО стосовно підведення підсумків діяльності за рік.

Голова координаційного центру Інна Голдованська розповіла, що за рік існування центру вони утворили п'ять відділів: відділ поранених, відділ загиблих, юридичний відділ та інші.

Вона також зазначила, що на початку своєї роботи їм доводилось часто стикатись з бюрократичними перешкодами, проте це вдалось подолати.

«Щоправда, хотілося би, аби не тільки ми співпрацювали з міською радою, але й міська рада співпрацювала б з нами, - сказала вона.

За рік своєї роботи координаційний центр допомоги учасникам АТО знайшов чимало помічників, як в Україні, так і за кордоном, зокрема в Данії, Америці, Польщі та інших країнах. Волонтери також співпрацюють з центром зайнятості.

«Іде гарно робота по наданні демобілізованим бійцям АТО водійських прав та водійської роботи», - сказала вона.

Волонтери також зазначили, що бачать зараз свою основну роботу в тому, аби навчити бійців координувати свої дії для захисту власних інтересів.

Координатор відділу загиблих Юля Білашук розповіла, що наразі утворено повну базу загиблих на Сході бійців АТО. В ньому зараз знаходиться 152 загиблих учасників.

Вона також повідомила, що відділ намагається допомогти сім’ям загиблих, будь це проблеми зі здоров'ям або з житлом. Зазначимо, що її відділення також займається допомогою дітям загиблих героїв. До прикладу 63 дитинки отримали подарунки, а ще 53 малюка змогли літом поїхати відпочивати в санаторій.

«Завтра ще дітки поїдуть у Київ. Там вони зможуть побачитись з гравцями футбольних клубів «Динамо» та «Металіст», та разом з ними вийдуть на футбольне поле», - розповіла волонтер.

Координатор юридичного відділу Тетяна Клімчук, в свою чергу повідомила, що обсяг правових питань над якими потрібно працювати – обширний.

«На початку було дуже багато звернень. Від того, що учасники АТО питали про свої права, і до того, що люди запитували як уникнути військової служби», - розповіла вона.

Волонтер зазначила, що за юридичною допомогою наразі звертаються не тільки бійці з Волині, але й з Полтави чи Одеси.

Тетяна Клімчук також повідомила, що багато правових питань, які виникають насправді не є правовими, а організаційними. Такі проблеми виникають через неналежне виконання посадовцями своєї роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Станом на сьогодні 152 загиблих волинян. Саме цю цифру було озвучнено волонтерами, а не 158.
Відповісти
Останні новини
Волинські волонтери відправили дітей учасників АТО на зустріч з ФК «Динамо»
30 жовтень, 2015, 17:36