На Волині спробували розвінчати газові міфи

На Волині спробували розвінчати газові міфи
На Волині презентували фільм «Газова революція чи сланцевий цугцванг».

Презентував фільм продюсер проекту, журналіст Ігор Чайка.

За його словами, питання видобутку сланцевого газу в Україні розглядалося доволі однобоко: «Власне мова йде про гучну історію, яка кілька років в Україні подавалася тільки з одного боку, зокрема негативного.

Розповідали, що так званий сланцевий газ, то це наша спільна загальна біда, що ми всі помремо, що будуть землетруси, що вода буде отруйна. Тобто лякали громаду всіма можливими способами, причому лякали громаду на замовлення і за фінансування Газпрому», - зазначив він.

У фільмі, який презентували волинським журналістам, продемонстровано, як в Америці видобувають сланцевий газ і про російську «антипропаганду», яка, нібито нав'язує суспільству неправдиву інформацію про видобуток палива.

Наголосив журналіст і на тому, що можливо однією з причин війни є видобуток сланцевого газу на Сході. Мовляв на території Донецької та Харківської областей знаходиться величезне родовище, яке має обсяги 8 тисяч кілометрів.

«Нас звичайно цікавило питання екології. Підтвердження, або спростування тих міфів, які були дуже поширені в Україні. На мій погляд, нам вдалося розвіяти ці міфи, принаймні ми робимо таку спробу», - розповів автор проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, сланець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.