Луцьк показали у художніх полотнах

Луцьк показали у художніх полотнах
У Луцьку представили художні полотна архітектора, за проектами якого забудовано половину міста.

Василь Маловиця був за фахом архітектором, та найперше вважав себе художником, - пише «День».

Картини з краєвидами Луцька, приміського села Рованці, Києва представляють його погляд на відомі об’єкти: той же замок Любарта у Луцьку, середньовічний католицький костел.

А за життя Василь Маловиця був тим архітектором, за проектами якого або у співавторстві забудовано половину Луцька. Це кінотеатри «Зміна» і «Промінь», Палац піонерів, гімназія №4, будівля історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Його «перу» належить і новий мікрорайон міста, споруджений на пустирі, який тепер у народі називають 33 кварталом. Маловиця разом з архітектором Ростиславом Метельницьким є автором і найдовшого у світі житлового будинку, який у Луцьку назвали «китайською стіною»: це дев.ятиповерхівка завдовжки 1750 метрів, яка об’єднує 40 будинків на проспектах Соборності та Молоді. Споруда увійшла до рейтингу найнезвичніших будівель України за версією видання «Взгляд».

Унікальність забудови свого часу відзначили і французькі архітектурні журнали. Цей житловий комплекс ще дім-сороканіжка, де 120 однакових під’їздів. З висоти пташиного польоту будинок схожий на вулик. У дворах – як у вулику – магазини, аптеки, дитячі майданчики, школи... Завдяки виставці картин талант Василя Маловиці відкриється лучанам у новій грані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де ж їх можна подивитись?
Відповісти
Останні новини
Луцьк показали у художніх полотнах
01 листопад, 2015, 16:08