Мерія «замурувала» книжковий бізнес у підвалі, хоча обіцяла вихід

Мерія «замурувала» книжковий бізнес у підвалі, хоча обіцяла вихід
Підприємство «Лелія» викупило підвал для книжкового магазину, а тепер не може вести там бізнес, бо влада не дозволяє облаштувати вихід з торгового залу.

Депутат Богдан Шиба 23 липня на засіданні постійної депутатської комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру озвучив пропозицію надати підприємству в оренду на 5 років 8 квадратних метрів землі, аби те облаштувало вихід з підвального приміщення.

Підвал знаходиться по вулиці Лесі Українки, 65. Аби облаштувати вихід з підвалу, необхідно орендувати землю, яка нині є тротуаром.

«Два роки тому, коли звернулася заявниця із клопотанням про оренду цього підвального приміщення і організацією виходу з нього, то ми запропонували на сесії його викупити і пообіцяли автоматично вирішення решти проблем, як тільки вона його викупить», - розповів Шиба.

«Заявниця викупила цей підвал і постало питання виходу із підвалу, оскільки сусіди (а сусідами є аптека) примурували вихід з того приміщення назовні і іншого способу як облаштувати окремий вхід немає. Тому я пропоную виконати свої зобов’язання і надати вісім квадратних метрів для облаштування сходів і виходу з підвального приміщення», - зазначив депутат.

Таке рішення Шиба називає прецедентом, однак просить підтримати, адже комісія міської ради, що повинна надавати погодження для проведення будівельних робіт, не надала ні офіційного висновку, ні відмови, ні погодження. Такі документи, зі слів депутата, комісія повинна була би надати протягом трьох тижнів, втім минуло вже чотири місяці.

«Пропоную міській раді, врахувавши попередню проектну пропозицію, яка була узгоджена службами, в тому числі управлінням містобудування, затвердити цей проект і надати вказану ділянку обсягом 8 квадратних метрів для організації входу до нежитлового торгового підвального приміщення», - каже Шиба.

Зі слів депутата, коли міська рада надавала дозвіл на розробку відповідного проекту облаштування входу вже надала і погодження управління містобудування та архітектури вже було.
Втім тепер таке облаштування виходу на думку головного архітектора міста Юрія Казмірука буде йти у супереч містобудівним нормам.

«Судячи з позиції заступника мого і мене особисто, є порушення вимог містобудівного законодавства; така добудова вимагає знесення зелених насаджень, там знаходиться охоронна зона газопроводу високого тиску і найголовніше, що це вже червона лінія вулиці. Треба шукати інше технічне рішення облаштування входу, але не за рахунок громадського тротуару і пішохідної зони», - каже Казмірук.

Він зазначає, що людина, яка придбала підвал, повинна була наперед продумати як вона облаштовуватиме вихід з нього і чи буде він придатний для бізнесу. Серед варіантів – встановити ліфт.

«Якщо буде порушено лінію газопроводу, то це проблема газопроводів і ця проблема буде вирішена забудовником. Якщо газовики будуть наполягати, то власник його обов’язково перенесе. Тим більше, що це не магістральний газопровід і не газопровід високого тиску», - зазначає Шиба.

З огляду на те, що два архітектори не змогли дійти згоди, проект рішення про надання земельної ділянки, комісія вирішила винести на розгляд сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мерія «замурувала» книжковий бізнес у підвалі, хоча обіцяла вихід
24 липень, 2012, 16:05