Made in Ukraine: 10 кліпів зарубіжних виконавців, знятих в Україні

Made in Ukraine: 10 кліпів зарубіжних виконавців, знятих в Україні
Поки деякі українські музиканти шукають живописні краєвиди за межами своєї країни, західні артисти надихаються українськими пейзажами і знімають яскраві кліпи.

Цього тижня популярна датська співачка MØ сколихнула мережу новим кліпом. Відео на композицію «Kamikaze» удостоїлося особливої уваги українських слухачів, адже зняла вона його в Києві.

Еспресо.TV вирішили пригадати, хто ще з музикантів зафільмував Україну в своїх кліпах.
MØ - «Kamikaze»

Датчанка для нового відео обрала саме Троєщину. Співачка MØ тривалий час трималася в топ-5 американського та британського хіт-парадів. «Kamikaze» – її перший сольний сингл після дебютного альбому «No Mythologies to Follow», який вийшов у березні 2014 і став золотим. Продюсером кліпу став електронник Diplo.


«Це весела «вечіркова» пісня, але в той же час вона про стан розгубленості і занепокоєння, - говорить MØ. - Мені подобається, що кліп відображає обидва ці аспекти: дух вечірок, дружби і веселощів та мороку, божевілля, приреченості. І справа тут не тільки в пісні, а й в тому, яка я».

Rudimental - Never Let You Go

MØ далеко не перша співачка, яка обрала Україну для роботи над кліпом. Так, популярний британський драм-н-бейс-гурт Rudimental зняв кліп в Україні. Відео зняте на композицію Never Let You Go, яка є своєрідним посланням про війну, мир та єдність.

Зйомки кліпу проходили в Україні, Марокко, Британії та США. Світові зірки драм-н-бейсу показали злиття доброго та злого в людстві в цілому.


Пустелі, поля, міста - у кліпі британців Rudimental всюди проявляються хороші і погані сторони людства, зливаючись в абсурдне ціле, а дух єдності переданий через буйство фарб. У кліпі музикантів і червоно-чорні прапори, і бійці АТО.

Режисер відео Nez раніше екранізував для групи сингл «Waiting All Night».

Mumford&Sons - Ditmas

А британці Mumford&Sons, схоже, серйозно зацікавилися Україною. Хлопці оцінили (і не забули відобразити в кліпі) і український характер з прагненням волі, і історію. Імовірно, британці з Mumford&Sons саме Україну уособлюють з поняттям «волелюбність». Кліп про свободу духу на пісню Ditmas британські рокери зняли під Києвом.


Ця пісня увійшла до третього альбому Wilder Mind, що був оприлюднений 4 травня. У ньому група відійшла від звичного фолк-рокового звучання на користь електрогітар. Альбом очолив чарти Британії та США і увійшов до топ-5 ще в дев'яти країнах.

Years&Years - Shine

І знову британці, і знову – в Києві. Тільки тепер в кліпі музикантів Пуща-Водиця. Англійське тріо Years&Years створили відео з містичним сюжетом на композицію Shine.

За сюжетом ролика музиканти групи знаходяться в будинку в глухому лісі, де в якийсь момент починають відбуватися дивні речі. Крізь електричні розетки і отвори в стінах починає пробиватися світло, джерело якого складно визначити. Слідом за цим у будинок уривається шквальний вітер, який підхоплює предмети і починає кружляти їх по кімнатах.


Режисером ролика виступила датський кліпмейкер Надіа Марквард Отзен, яка і раніше співпрацювала з Years&Years. Про приналежність антуражу до пострадянського простору можна судити по килимах, годинниках та інших побутових атрибутах часів СРСР, які потрапляють в кадр. Крім того, серед продуктів харчування, які з'являються в кліпі, є відомий в Україні виробник.

Foals - What Went Down

Для того, щоб розповісти у кліпі історію про боротьбу і виживання в цьому жорстокому світі, британці обрали саме Україну. Знімали відео на Київському морі і на пустирі біля Троєщини.


Режисером виступив Ніл О'Брайен. А з музикантів, щоправда, у Київ прихав тільки лідер гурту Янніс Філіппакіс.

Tame Impala – Solitude is Bliss

Ще в 2010 році австралійці Tame Impala знайшли Київ ідеальною локацією для свого відео. Зйомки кліпу на композицію Solitude is Bliss проходили на Московській площі, Гаванському мосту та в центрі Києва. Пісня стала першим синглом альбому Tame Impala «Innerspeaker».


До речі, сам кліп був сприйнятий фанатами неоднозначно. Лідер групи Кевін Паркер прокоментував це так: «Нам, дійсно, подобається, що реальний результат протилежний очікуванням. Я сприймаю це не як кліп, а скоріше сцену з фільму, до якої саундтреком іде наш трек».

Tame Impala - Let It Happen

Tame Impala сподобалося працювати в Україні, і вони вирішили повернутися. Австралійські психоделічні музиканти зняли свій кліп в аеропорту. І найбільше, як виявилося, для реалізації задуму їм підійшов бориспольський.


До речі, Бориспіль виглядає у кліпі досить гідно.

Santigold - «Kicking Down Doors»

Режисер Енді Морахан, який знімав кліпи для Майкла Джексона, Елтона Джона та інших зірок, надихнувся українською Революцією Гідності. Саме ці події і стали основою відео Santigold на пісню «Kicking Down Doors». Хоч кадри і постановочні, а не документальні, сумнівів не виникає: ми бачимо алюзію на Майдан.


Paolo Nutini – Iron Sky

Кліп Paolo Nutin на пісню Iron Sky завоював премію UK Music Video Awards як «найкраще британське поп-відео року». Примітним є ще й те, що зняли його в Україні. До речі, знову зацікавила митців Троєщина. Сам режисер – Деніел Вулф – каже, що, почувши відео, вирішив знімати його саме в Києві. Адже настрій та ідея пісні антивоєнні.


Режисер кілька днів знімав пересічних українців у Києві та на Київщині, а серед конкретних задіяних локацій - поле і ТЕЦ-6, багатоповерхівки Троєщини, покинутий автобусний парк №7.

Lonely The Brave – «Backroads»

Альтернативний британський гурт також серед тих, кого не залишила байдужими Революція Гідності. Режисер Грег Девенпорт вирішив, що саме події в Україні найточніше підійдуть до «Backroads». Як сам він зізнався, режисер стежив за подіями на Майдані взимку 2013-2014 і надихнувся ідеєю свободи. Він був на Майдані у Новорічну ніч.


«Вони були сповнені надії. Коли я повернувся до Лондона, почалися жахливі події - люди приймають на себе удари поліції, а потім і снайперів. Я думав про цих людей після революції, і це стало каталізатором ідеї: показати досвід з жорстокістю, але надією на світле майбутнє. Я хотів зробити щось, що не стосувалося тільки Києва чи України. Щось більш універсальне», - зазнаичв Грег.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наталі Імбрулья гарний кліп з старим ситроеном в київі, знято прада вже давно.
Відповісти
Хто усі ці люди????
Відповісти
А де Pink Floyd - Marooned...?
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=P7YMI39sObY
Відповісти
Останні новини
Made in Ukraine: 10 кліпів зарубіжних виконавців, знятих в Україні
02 листопад, 2015, 06:29