На Волині судитимуть міліціонера за насильство

На Волині судитимуть міліціонера за насильство
Прокуратурою області скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 22-річного інспектора патрульної служби Володимир-Волинського міського відділу УМВС України у Волинській області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Правоохоронця обвинувачують у перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч з 8 на 9 серпня 2015 року цей сержант міліції заступив на службу з охорони громадського порядку у Володимирі-Волинському.

Прибувши із напарником на виклик у молодіжно-культурний центр "Метелик", що на вулиці Князя Романа, правоохоронець, явно перевищуючи владу, безпідставно, без попередження про намір застосовувати заходи фізичного впливу незаконно завдав ударів у голову двом 20-річним відвідувачам закладу, яких повважав винними у розбиванні дзеркала.

Наразі працівник міліції відсторонений від посади. Міру покарання йому визначатиме суд.

Довідка

Санкцією ч. 2 ст. 365 за перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині судитимуть міліціонера за насильство
02 листопад, 2015, 16:24