Ступку поховали поряд із Лобановським та Амосовим

Ступку поховали поряд із Лобановським та Амосовим
Видатного українського актора Богдана Ступку поховали 24 липня на Байковому кладовищі у Києві поряд із заслуженим тренером України Валерієм Лобановським та академіком Миколою Амосовим.

Про це інформує УНІАН.

На жалобній церемонії не було нікого з офіційних осіб, крім міністра культури Михайла Кулиняка, який очолював організаційний комітет з похорон актора.

Богдана Ступку поховали у присутності лише родичів та колег.

Нагадаємо, Герой України, художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Богдан Ступка помер 22 липня на 71-му році життя. Життя актора обірвалася в столичній лікарні «Феофанія», де він провів останні чотири місяці. Півтора року тому в Німеччині йому зробили операцію на серці.

Богдан Ступка народився 27 серпня 1941 року на Львівщині. Народний артист УРСР (1980), Народний артист СРСР (1991), лауреат Державної премії СРСР (1980), лауреат Шевченківської премії (1993 рік, за головну роль у виставі «Тев'є-Тевель» за Шолом-Алейхемом), міністр культури України (1999-2001), Герой України (2011). Художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Знявся у майже ста фільмах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це така велика втрата для України та українського народу...
Відповісти
Останні новини
Ступку поховали поряд із Лобановським та Амосовим
24 липень, 2012, 17:53