Політики Іваничівщини прокоментували затримання Геннадія Корбана

Політики Іваничівщини прокоментували затримання Геннадія Корбана
Ситуацію з затриманням Корбана прокоментували іваничівські політики.

Про велику політику та затримання голови політради партії “УКРОП” Геннадія Корбана журналісти БУГу говорили з лідерами місцевих осередків політичних партій у Іваничівському районі.

Ця історія сьогодні у всіх на вустах. Голова політради партії УКРОП Геннадій Корбан був затриманий в рамках кримінального провадження та його доставили у слідчий ізолятор СБУ у Києві за підозрою у створенні злочинного угрупування. Розправа зі злочинцем чи політичні репресії? На це питання відповідали голови політичних організацій Іваничівщини.

Сергій Недбайло, голова Іваничівського осередку “УКРОПу”:

Що б там не трапилось, треба було дочекатися закінчення виборів і другого туру, а тоді вже проводити слідчі дії і при цьому в правовому полі. Якщо є якісь докази, то слід робити це іншим чином – прислати повістку. Не думаю, що Корбан не відреагував би. Вважаю, ситуація, що склалася, не “підрізрала” рейтинг Корбана та партії “УКРОП”, зовсім навпаки. Коломийський, який би не був, не дурний чолов’яга, і він сказав, якщо Корбан хоч добу побув в СІЗО, то вже, рахуйте, він увійшов до політичної еліти країни. Це йде конкретна битва за те, як далі розвиватиметься країна. До мене телефонував товариш із Києва, все-таки є представники нашої політичної сили там, він говорив, що є багато представників партій, які виступають проти такого розвитку подій. Кожен політолог скаже, що це є підняття рейтингу, це вирішальна боротьба.

В Іваничах ситуацію коментують по-різному. Ведуться активні переговори за голову, за заступника, тому кожен готовий втопити політичного опонента в бочці води і використовують цю ситуацію, щоб очорнити партію. Саме основне для району, якби це розуміли в верхах, починаючи з Києва, дивитися не на те, хто лідер партії, а на людей, які в політичній силі.

Микола Холмецький, голова Іваничівського осередку БПП “Солідарність”:

Всі мають бути рівні перед законом. В тому числі Корбан, в тому числі Коломийський чи інша посадова особа. Коломийського я поважаю, це сильна особистість, у мене до нього нема претензій.

У нас правова система не працює. Це ніяке не гоніння, це нарешті перед Президентом постає завдання: або він щось робить в державі, або подає у відставку. Потрібно наводити порядок в країні. Тому я не рахую випадок з Корбаном політичним гонінням, вірніше, спробою прикритися політичними гоніннями. Вважаю це звичайною планомірною роботою у боротьбі з організованою злочинністю. Не займайся дурницями, і ніхто тебе чіпати не буде.

Андрій Бадзюнь, голова Іваничівського осередку ВО “Свобода” зробив посилання на допис у групі обласного осередку “Свободи”:

“Нас не назвеш симпатиками партії “УКРОП” чи тим паче адвокатами Корбана. До нього дійсно може бути багато питань у правоохоронців. Він точно не є святим.

Але нас обурює вибіркове правосуддя. Як і у випадку з нардепом від РПЛ Ігорем Мосійчуком, ми знову ставимо питання: чому так само жорстко правоохоронці досі не “відпрацювали”, наприклад, Кернеса? Чи Клюєва, Вілкула, Бойка, Єфрємова та десятків інших одіозних фігур режиму Януковича? Якщо “закон один для всіх”, то чому немає жодної реакції на конкретні звинувачення в корупції чільних діячів нинішньої влади Мартиненка, Авакова, Котвіцького, Пашинського, того ж самого Яценюка? Зрештою, якщо Корбану інкримінують епізоди минулорічної давності, то чому це робиться саме зараз, а не тоді, коли він обіймав владну посаду?

Саме ця сліпота та бездіяльність щодо одних та вибірковість у переслідуванні виключно тих, хто з тих чи інших причин не влаштовує чинну владу, викликає збурення в суспільстві”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гадання на кавовій гущі...
Відповісти
Это круто! Политики из села.
Відповісти
цікаво, а як корбан прокоментує затримання політиків іваничівщини
Відповісти
Останні новини
Політики Іваничівщини прокоментували затримання Геннадія Корбана
04 листопад, 2015, 09:17