ОСББ чи ЖКП: думка лучан. ВІДЕО

ОСББ чи ЖКП: думка лучан. ВІДЕО
Житлово-комунальні господарства чи Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків? Що для лучан є кращим?

Журналісти «Громадського.Волинь» пішли у двори багатоквартирних будинків, щоб отримати відповіді. І вони були дуже різними.

Загалом усі люди бажають бачити гарний двір біля свого будинку, тож багато з опитаних схилялися до ОСББ, як нової форми управління багатоповерхівками. Проте, згадали опитані й про будинки, де ОСББ просто немає кому створити. Мова йде про старі будинки, а також ті багатоповерхівки, де живуть здебільшого пенсіонери та, так звані, квартиранти.

Знайшлися люди, які й остерігаються створення Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тож, вони ще очікують на результат господарювання у такій формі управління, й тоді робитимуть висновки, що обирати: чи краще не брати участі у догляді за будинком і залишити його на ЖКП, або ж самостійно взяти управління у руки та облаштовувати свій дім разом із сусідами.

Додамо, що у травні 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який вступив у дію з 1 липня 2015 року. Саме до 1 липня 2016 року жителі будинку повинні визначитися із управителем своєї багатоповерхівки. Управителем може залишитися ЖКП, може бути ОСББ, може бути якась приватна будівельна фірма. Тобто, у мешканців будинків є тепер законний вибір щодо того, кому дозволити доглядати за своїм будинком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зараз дуже важкий час щоб експерементувати на людях
Відповісти
мало довіри до осбб. щось дуже вже вони себе хвалять.і чомусь дуже паплюжать Жеки. Все це викликає підозри. Свого часу ліквідували колгоспи і що з того вийшло ми всі знаємо.
Відповісти
Мало довіри до ОСББ ?
Я щось бачу, у Вас мало інформації, що таке ОСББ - це Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тобто люди самі управляють будинком, призначається голова, хтось з мешканців, самі заключають договори на обслуговування з ким захочуть.
Відповісти