Президент нагородив орденами волинських героїв-танкістів

Президент нагородив орденами волинських героїв-танкістів
Президент України Петро Порошенко відзначив нагородами 210 військовослужбовців та працівників Міністерства внутрішніх справ, які брали участь в бойових діях в зоні проведення АТО.

Відповідний указ Глава держави підписав 3 листопада, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Імена усіх нагороджених оприлюднені на офіційному сайті глави держави.

Зокрема, орденами “За мужність” ІІІ ступеня нагороджені члени екіпажу танку молодшого сержанта Миколи Тишика. Так, нагороди присвоєні волинянам – Миколі Тишику з Седлища Старовижівського району, Андрію Мудрику із Луцька і Олександру Пугачу із Губина Локачинського району.

Це екіпаж танку Т-64 з 51-ї ОМБР, який у серпні минулого року виграв бій одразу у трьох російських танків Т-72. Вони зуміли підбити одну ворожу машину, а дві інших заманили у болото. Окупанти змушені були тікати зі своїх танків. Один Т-72 вдалося витягнути з трясовини. На ньому Микола Тишик повернувся на базу 51-ої бригади.

Нагадаємо, громадськість Волині очікувала гідного відзначення на державному рівні подвигу одразу двох танкових екіпажів під командуванням Миколи Тишика. У складі першого вони знищили кілька ворожих танків, а одну броньовану машину Т-72 захопили як трофей, а з другим Микола Тишик вивів колону українського війська з котла під Дебальцевим.

Громадськість та журналісти неодноразово піднімали питання про справедливе відзначення подвигу волинян-танкістів Миколи Тишика, Андрія Мудрика, Олександра Пугача, Костянтина Мрочка та Романа Ляшка.

Указом президента від 3 листопада нагородами відзначені 171 військовослужбовець Збройних Сил України, 26 військових і співробітників МВС, з яких 3 посмертно та 23 поранених, а також 13 військовослужбовців Державної прикордонної служби, з яких 2 посмертно та 11 поранених.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Президент нагородив орденами волинських героїв-танкістів
04 листопад, 2015, 11:16