У Луцьку презентують роман про українців-заробітчан

У Луцьку презентують роман про українців-заробітчан
11 листопада о 16:00 в обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться творча зустріч із українським письменником, журналістом і мандрівником Артемом Чапаєм.

Автор презентуватиме свій новий роман «Понаїхали».

Книга не про вимушених мігрантів із Криму чи зони АТО, а про набагато ширше, триваліше й ближче кожному з нас явище – про трудову міграцію, про заробітчан.

Поки нашого цвіту по всьому світу – Неньку заполонили мігранти.

«Понаїхали» відстежує долі чотирьох Ткачуків: Юрія, Ольги та двох їхніх таких різних синів – Сергія та Володі. Невелика за обсягом книга охоплює понад десятиліття. Дія відбувається у вигаданому місті Білий Сад, а також у країнах, де доводиться працювати Ткачукам.

Сергій Ткачук бореться з нелегалами вдома, а ти часом його батьки працюють на заробітках за кордоном. Батько припускається помилки за помилкою, розвалюючи сім’ю. Мати намагається на відстані зберегти свою родину. «Понаїхали» є першою частиною розпочатою Артемом Чапаєм трилогії про Білий Сад.

Актуальність роману «Понаїхали» для Луцька. Не секрет, що величезна частина луцької молоді виховується бабусями-дідусями, поки матері в італіях-португаліях заробляють дітям на хліб із маслом, освіту та житло. В кожного лучанина якщо не член родини, то принаймні друг чи знайомий – на заробітках. Але при цьому, якими думками ми зустрічаємо на вулицях Луцька людей іншої національності? Направду, якими? І можна стверджувати, що «ми – не такі, як вони»?

Цікавий факт. Роман «Понаїхали» був написаний Артемом Чапаєм під час декретної відпустки по догляду за меншим сином Омельком.

Довідка про автора:

Артем Чапай народився в 1981 році в Коломиї. Письменник, журналіст, перекладач, мандрівник. Після знайомства на власній шкурі з гауптвахтою навесні 2001 року за участь в акціях «Україна без Кучми», покинув навчання в Академії СБУ. Став бакалавром філософії в Києво-Могилянській академії.

Півтора року мандрував Америкою, заробляючи фізичною працею. Книга про цю першу подорож, «Авантюра», вийшла друком у 2008 році.

Друга книжка, «Подорож із Мамайотою в пошуках України», стала фіналістом конкурсу «Книга року ВВС-2011».

Роман «Червона Зона» увійшов у короткий список «Книги року ВВС-2014».

У 2015 році вийшла спільна з Катериною Сергацковою книга репортажів «Війна на три букви».

Чекаємо гостей 11 листопада о 16:00 в читальному залі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва за адресою проспект Волі, 2. Кожного гостя, який під час заходу придбає роман Артема Чапая «Понаїхали» з автографом автора, чекає сюрприз.

Сторінка події в соцмережі Facebook: https://www.facebook.com/events/574312466054522/

Контактна особа: Юлія Сідімянцева +380633714720.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.