На Волині вимагають повернути у державну власність майже 100 га природно-заповідного фонду

На Волині вимагають повернути у державну власність майже 100 га природно-заповідного фонду
Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ задоволено касаційну скаргу заступника прокурора області у справі за позовом прокурора Камінь-Каширського району в інтересах держави в особі управління екології та природних ресурсів Волинської державної адміністрації до Камінь-Каширської РДА та місцевого підприємця.

Прокуратура наполягала на визнанні незаконними та скасуванні розпоряджень голови райдержадміністрації від 8 серпня 2006 року та 24 грудня 2007 року, визнані недійсними договорів оренди землі та поверненні в державну власність земель природно-заповідного фонду площею 97 га, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Розпорядженнями голови РДА про надання цих земель в оренду було грубо порушено вимоги земельного та природоохоронного законодавства, адже надавати такі землі в оренду може лише Кабінет Міністрів України.

Попри це головою місцевого органу влади було передано в оренду для рибогосподарських потреб озеро Сірче на території Добренської сільської ради Камінь-Каширського району, яке розташоване в межах території та об’єктів, що перебувають під охороною відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд".

Наразі Вищий спеціалізований суд України, задовільнивши касаційну скаргу заступника прокурора області, скасував незаконні рішення Камінь-Каширського районного суду від 18 травня 2015 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 1 липня 2015 року й направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції, де прокуратура відстоюватиме повернення земель у державну власність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вимагають повернути у державну власність майже 100 га природно-заповідного фонду
04 листопад, 2015, 15:29