Велосипеди та продукти - від волинського нардепа

Велосипеди та продукти - від волинського нардепа
Соціальним працівникам - велосипеди, знедоленим волинянам – харчі. Такі соціальні проекти реалізує на Волині нардеп Сергій Мартиняк.

І якщо працівники, які опікуються знедоленими волинянами, велосипеди в допомогу отримують другий рік поспіль, то м'ясною та ковбасною продукцією стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування населення (будинки для престарілих), меценат забезпечує вже п'ять років.

Крім того, таку продуктову допомогу мають і будинки милосердя релігійних громад. Спільним цих соціальних закладів є те, що їх підопічні - це самотні старенькі, які або не мають дітей, або ж ті від них відмовилися, а також люди з особливими потребами. Є серед них і прикуті до ліжка, тож без сторонньої допомоги не обійтися.

«Сергій Мартиняк започаткував ініціативу допомагати соціальним закладам ще задовго до депутатства у Верховній Раді України – в 2010 році. Зараз цю практику продовжує благодійний фонд «Європейський вектор», меценатом якого є він та підприємства АПГ «Пан Курчак». На сьогодні ми допомагаємо 8 соціальним закладам у 6 районах нашої області. Це 4 стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування населення (Берестечко, Білосток, Навіз, Луків) та 4 будинки милосердя (Мар'янівка, Скобелка, Войнин, Нововолинськ)», - розповіла керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич.

Загалом у закладах, якими опікується нардеп, проживає понад півтори сотні самотніх стареньких та інвалідів. Усі вони щоденно споживають натуральні продукти місцевого виробництва від АПГ «Пан Курчак».

Загалом із 2010 року ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» відвантажив для стаціонарних відділень і будинків милосердя більше 10 тисяч кілограмів курятини, а виробник ковбаси ТзОВ «ВМП» – понад три тисячі кілограмів своєї продукції. Так, лише з початку цього року в рамках такого соціального проекту заклади забезпечили м'ясною та ковбасною продукцією на понад сто тисяч гривень.

Крім того, цьогоріч волинська курятина та ковбасні вироби були й у меню вихованців дитячого табору «Лісова застава», що в смт. Димер поблизу Києва. А це діти переселенців, діти, які живуть у звільнених чи прифронтових населених пунктах, діти учасників АТО.

У таборі вони не тільки відпочивають, а й проходять психологічну реабілітацію. Тим часом опікуються дітьми волонтери, а допомагають закладу небайдужі люди. Тому будь-яка спонсорська допомога є доречною.

Тож Сергій Мартиняк відразу відгукнувся на прохання допомогти та підтримав табір продукцією, аби діти мали повноцінне харчування, підсумувала Галина Ведрич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.