Волинські митники «зробили» із фури трактор

Волинські митники «зробили» із фури трактор
Працівниками відділу власної безпеки Волинській області ГУ ВБ ДФС Украіни викрито факт зловживання службовим становищем працівниками митного посту "Луцьк".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник УВБ ГФС України Юрій Шеремет.

"При здійсненні митного оформлення вантажного транспортного засобу "DAF", пристосованого для перевезення вантажів масою понад 20 тон, з метою зменшення сплати зацікавленими особами митних платежів, класифікували його, як трактор для напівпричепів у зв'язку з чим до Державного бюджету не надійшло майже 600 тис. грн.

Відповідні матеріали скеровано до прокуратури Волинськоі області, якою стосовно митників розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК Украіни.

Надано доручення перевірити дотримання законності при розмитненні усіх подібних транспортних засобів з метою встановлення можливих аналогічних фактів неповноти сплати платежів та притягнення посадовців митниці до кримінальноі відповідальності.
Попереджаю, що реакція ВБ на подібні "зухвалі" злочини, буде миттєвою і жорсткою", - йдеться у дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з митників - компенсувати різницю, штраф за махінації, конфіскацію майна, і за грати
Відповісти
На фото - действительно трактор. Он так и называется по международной классификации. Кстати, трактор для сельского хозяйства и трактор для полуприцепов облагаются одинаковой пошлиной. Даже если напрячь фантазию, то у таможенника нет состава преступления.
Відповісти
он трактор? По международной классификации (американской и европейской) - это седельный тягач. Слова tractor unit в названии модели переводятся ,как тягач. Пропетляли для кого-то из своих за полсуммы "экономии" - вот и вся подоплека.И как же "миттєво і жорстко" теперь отреагируетпрокуратура???
Відповісти
Відповідно до УКТЗЕД даний т.з. є сідельним тягачем, який класифікується за позицією УКТЗЕД 8701 "Трактори (за винятком тракторів товарної позиції 8709)" і не підлягає оподаткуванню акцизним податком. Трактор - це сідельний тягач за міжнародною класифікацією.
ВолиньПост....Спочатку розберіться що публікуєте,а після цього публікуйте. Аби якусь чернуху написати безрозбірливо. Задумайтесь! Чи ви думаєте,що митник- це не людина, що його можна безпідставно обливати брудом?
Відповісти
Шеремету і його команду вигнати з позбавленням пенсій в звязку з елементарною некомпетентністю.
Компенсувати моральну шкоду усім учасникам шоу.
Відповісти
Не просто вигнати, а вигнати в шию. воно доже полінилося подивитися висновки номенклатури, да написано що сідлові тягачі класифікуються в товарній 8701
Відповісти
Що ми маємо по факту. Сідельний тягач необладнаний кузовом для перевезення вантажів але пан Шеремета бачить його як вантажівку. Може легковий автомобіль
Відповісти
Для Шеремета: 8701:
У цiй товарнiй позицiї термiн "трактори" ("тягачi") означає колiснi чи гусеничнi транспортнi засоби, призначенi переважно для буксирування або штовхання iнших транспортних засобiв, пристроїв або вантажiв
До цiєї товарної позицiї включаються трактори (крiм тягачiв типу використовуваних на залiзничних платформах, якi включаються до товарної позицiї 8709) рiзних типiв (трактори для сiльськогосподарських робiт i трактори для лiсового господарства, дорожнi тягачi, важкi трактори для дорожнiх або будiвельних робiт, трактори, обладнанi лебiдками, i т.п.) незалежно вiд типу їх приводу (двигун внутрiшнього згоряння, електромотор i т.п.)
Відповісти
95 відсотків держслужбовців(податкова, судді,митниця, прокуратура,дозвільні служби та інші хлібні місця)на які влаштувались за бабло та по знайомству абсолютно некомпетентні. через це проблеми в державі.
Відповісти
Уже тільки після такого допису, начальника УВБ ГФС України Юрій Шеремета, потрібно звільнити.
Це показало повну некомпетентність.
Відповісти
Ахахахаххх....не вийшло у Шеремета. А цікаво, це ж його звільнили з посади прокурора Черкаської області по люстрації, а ДФС прихистило. Жах! Куди ми йдемо? Я думаю, що вже час у цей "безпридєл" втрутитись президенту, бо ж розалять все ці аматори.
Відповісти
Так пан Президент та його друзі міністри цим безладом і керують, і призначають на посади таких розумників, як Шеремета. А ми прості люди дивуємося цьому безладу і жаліємося, тільки немає кому жалітися, нас всерівно ніхто не чує, а якщо хто багато балакає то відразу язика підрізають.
Відповісти
Останні новини
Волинські митники «зробили» із фури трактор
05 листопад, 2015, 09:50