В Україні поновлять обов'язковий техогляд для авто

В Україні поновлять обов'язковий техогляд для авто
У Міністерстві інфраструктури підтвердили інформацію про поновлення технічних оглядів для автомобілей до кінця 2019 року. Техогляд тепер проводитиме не ДАІ, а пункт технічного контролю.

Як повідомляє ТСН із посиланням на прес-службу міністерства, наразі створюється та запроваджується сучасна система перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації.

"З моменту прийняття розробленого Мінінфраструктури законопроекту нововведення будуть вступати в силу поступово, протягом 2015-2022 років У першу чергу, вони стосуватимуться комерційних транспортних засобів, які здійснюють перевезення вантажів і пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Перевірки виконуватимуть спеціально підготовлені експерти на пунктах технічного контролю, якими можуть виступати і звичні для автомобілістів СТО.

Легкові автомобілі громадян необхідно буде вперше оглянути в період з 1 листопада 2019 року до 28 лютого 2021. Нові легкові автомобілі підлягатимуть перевіркам вперше через чотири роки після державної реєстрації, а далі - кожні два роки. У Міністерстві нагадали, що таким чином Україна запроваджує норми 14 актів законодавства ЄС, які регулють допуск до ринку перевезень, організацію громадських перевезень, робочий час і час відпочинку водіїв, підтримку їхньої професійної компетентності, застосування обмеження швидкості.

Раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури пропонує ввести обов'язкову перевірку технічного стану легкових автомобілів і причепів (у тому числі приватних) починаючи з 2019 року, мотоциклетної техніки - з 2022 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Здобули! Це перемога! Пакращення йде!
Відповісти
Менты Бабло теряли много лет. Теперь опять будет ездить рухлядь. Но за xабарi
Відповісти
Ви нічого не розумієте йолопи. Це ж боротьба з корупцією.
Відповісти
Останні новини
В Україні поновлять обов'язковий техогляд для авто
05 листопад, 2015, 12:47