Сумувати за домом я буду завжди, – Марина Ткачова з Луганська. ВІДЕО

Сумувати за домом я буду завжди, – Марина Ткачова з Луганська. ВІДЕО
Марина Ткачова родом з Луганська. Проте через ситуацію, яка склалась у місті, вимушена була з родиною переїхати до Луцька.

Разом із чоловіком та двома дітьми вона вже більше року мешкає на Заході України, пише Громадське.Волинь.

Марина каже, що за рік їм вдалося адаптуватися до нового міста та розпочати нове життя. Проте, на початку було дуже важко. Зараз жінка має роботу, грає в театрі, займається з дітками та записалась до кількох бібліотек.

«Ми приїхали з міста Луганська до Луцька у червні 2014 року. Спочатку нам було трошки важкувато, тому що у нас була лише одна знайома людина, яка нам допомогла переїхати. Було важко ходити містом і не бачити знайомих облич. Але ми розуміли, що краще не бачити знайомих облич, ніж бути в Луганську. Адже там вже тоді було дуже небезпечно. Головне, що потрібно нам – це наше життя. В нас є діти, їх потрібно ставити на ноги, їм потрібне нормальне життя. Я не хочу, що вони страждали і бачили те, що зараз відбувається в Луганську», – розповідає жінка.

Переїхати до Луцька родині допомогла їхня знайома Галина Василівна. Орендувала для луганчан квартиру та допомогла із речами першої необхідності.

«Мені було найважче те, що я не могла зрозуміти, що буде далі. У мене не було впевненості в наступному дні. Нещодавно у мене був бізнес, були плани, а потім вийшло так, що потрібно було цю сторінку перегорнути і далі йти», – додає Марина.

«Важко переступити оцей бар’єр, як на тебе подивляться. Я записалася в дві чи три бібліотеки, набрала багато книжок. А підсвідомість каже: «Ага, у вас така прописка не наша. Ми вам не дамо книжок. Але мені такі класні книжки дали», – розповідає жінка.

Марина каже, що її сім’я вже адаптувалась у Луцьку, що тут їм добре. Проте за рідним домом та Луганськом сумуватиме завжди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маринко, не сумуй, все у тебе і твоїх діток буде добре.
Відповісти
Останні новини
Сумувати за домом я буду завжди, – Марина Ткачова з Луганська. ВІДЕО
06 листопад, 2015, 09:18