Микола Романюк: «Я звик успішно вирішувати ті справи, які розпочав»*

Микола Романюк: «Я звик успішно вирішувати ті справи, які розпочав»*
За чинного міського голову Луцька 25 жовтня, незважаючи на всі потуги конкурентів, проголосувало найбільше виборців, і це – дуже промовистий та важливий аргумент. До того, хто при владі, хто працює, зазвичай більше претензій, аніж до тих, хто гарно обіцяє. Але лучани – мудрі й далекоглядні, оцінюють зроблене, а не примарні «золоті гори».

- У Луцьку в нас біди нема, гріх Бога гнівити. За останні роки багато зробили: і перехід через залізничну колію біля вокзалу, і територію довкола впорядкували, і Центр надання адміністративних послуг відкрили, і зоопарк оновили, і дороги ремонтують. Тому я за Романюка голосувала. Нехай працює, бо ж чекаємо нової школи з плавальним басейном у нашому районі, - не робила секрету зі свого волевиявлення знайома вчителька-пенсіонерка.

Бюджет розвитку міста сьогодні втричі більший, ніж минулого року. Тому цілком реально втілити у життя багато життєво важливих для лучан планів. А це – продовження будівництва та введення в експлуатацію першої черги нової школи № 27 у 55-му мікрорайоні, відновлення роботи дитсадка на вулиці Декабристів на півтори сотні місць, створення додаткових груп на 50 місць у ДНЗ № 20 на проспекті Соборності, розширення ДНЗ № 15 на вулиці Дубнівській. Новосілля плануються і в освіті, і в галузі охорони здоров’я.

Пригадуєте, скільки спекуляцій було не так давно довкола реорганізації у сфері медицини. Людей лякали, що поліклініки закриють, лікарям пророкували безробіття. Мнимі вболівальники за народ нагнітали пристрасті, організовували акції протесту. І як важливо було тоді міському голові проявляти витримку, зважено і спокійно пояснювати лучанам, у чому суть нововведень.

У Миколи Романюка вистачило вміння переконати песимістів, що медичні послуги будуть у Луцьку доступними, а закладів, які надають первинну медико-санітарну допомогу, істотно побільшає. І справді, в місті створили нові медичні амбулаторії, і ті літні люди, які часто були змушені здалеку добиратися до поліклінік, чекати в чергах на прийом, тепер мають лікаря «під боком».

- При теперішніх проблемах у сфері охорони здоров'я на рівні держави, важливо робити усе можливе на місцях для поліпшення медичного обслуговування населення. Тому ми сьогодні думаємо про відкриття нової амбулаторії на вулиці Наливайка та розширення амбулаторій на Стрілецькій і Бенделіані, про модернізацію такого закладу в мікрорайоні Вересневе. Плануємо розробити проект з облаштування сучасного приймального відділення в Луцькій міській клінічній лікарні. Ну і, звичайно, намагатимемося оснащувати новітнім обладнанням усі заклади охорони здоров’я в місті. Для реабілітації неповносправних відкриємо інтеграційний центр на вулиці Бенделіані, - розповідає міський голова Луцька, який справді живе турботами і болями жителів.

Миколу Романюка жителі обласного центру знають як людину слова. Свої ділові якості й організаційні здібності проявляв на всіх етапах трудової біографії. Простий селянський хлопець самотужки вибився в люди, здобув освіту, не боявся братися за складну й відповідальну роботу. Керував регіональним управлінням великого банку, створив на Волині широку мережу його відділень, сприяв розвитку економіки області. Одержаний досвід став у пригоді, коли очолив облдержадміністрацію, і потім, коли Миколу Романюка обрали міським головою Луцька.

Як справжній господар, він дбає про порядок і комфортне життя лучан. Аби нам дихалось легше, аби транспорт завдавав менше шкоди довкіллю, планує збільшити рухомий склад луцьких тролейбусів до 70 одиниць. Якщо раніше їх їздило 23, то сьогодні – вже 45.
Жителі обласного центру розраховують на капітальний ремонт вулиці Лесі Українки: з новою бруківкою, реконструкцією фасадів, модернізацією системи освітлення і загальним благоустроєм.

Розпочато ремонт проспекту Волі, що включатиме розширення проїжджої частини, облаштування тротуарів, велодоріжок та озеленення. Заплановано реконструкцію доріг на вулицях Карбишева, Єршова, Рівненській, Ковельській та інших (всього 55 вулиць). Облаштують тротуари з велодоріжками на проспектах Перемоги, Відродження, Молоді, Соборності, вулицях Данила Галицького, Гнідавській, Станіславського.

Тривають комплексні роботи на прибудинкових територіях: із відновленням асфальтного покриття, дворового освітлення, встановленням дитячих ігрових та спортивних майданчиків. Капітальний ремонт мостів на вулицях Рівненській, Ківерцівській, Шевченка, який планують здійснити, - теж важлива для лучан справа.

Освітлені пішохідні переходи, добротно облаштовані зупинки громадського транспорту – це наша безпека. Тож, як бачимо, у жителів міста є достатньо підстав, щоб дати своєму меру змогу реалізувати поставлені завдання. А вони - достатньо серйозні.

- Найближчим часом розпочнемо впровадження проекту модернізації системи теплопостачання міста за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку та безповоротного гранту. Вдосконалення системи теплопостачання міста передбачає встановлення 200 ІТП в житлових будинках, ліквідацію підвальних котелень, реконструкцію котельного та насосного обладнання та впровадження додаткових потужностей на альтернативних джерелах енергії. Наприклад, на вулиці Боженка буде встановлено твердопаливний котел потужністю 2,5 мВт, що дасть можливість повністю забезпечити мікрорайон гарячою водою без використання газу. Продовжимо роботу з впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери, - поділився планами Микола Романюк, якого в області й місті усі знають як відповідального і знаючого керівника-професіонала.

І тільки старенька мама, знаючи, скільки сил і часу віддає син роботі, часом тихенько зітхне: «Ні свят у тебе, ані вихідних, завжди телефон під рукою, дзвінки, доручення, справи… Таке велике місто, і треба за все в ньому відповідати. Трудний в тебе хліб, сину». І знову щоранку чекатиме, коли Микола зателефонує, аби подумки благословити його на новий клопітний робочий день.

А Микола Ярославович, пояснюючи рідним причини вічної зайнятості й відданості роботі, каже: «Я звик завершувати те, що розпочав, а ми ж у місті так багато маємо ще зробити. Того, що людям украй необхідне».

І знову поринає у справи. Переконаний, що обличчя нашого древнього Луцька поліпшать реставраційні роботи вежі Чорторийських, що у Старому місті, з подальшим відкриттям там музею лицарства, дослідження та початок відновлення Луцького підземелля.

Розробляється й проектна документація з реставрації пам’яток у рамках пілотного проекту Ради Європи та Європейського Союзу «COMUS». Впорядковуються парки і сквери. Одне слово, обласний центр має добрі перспективи розвитку, і його жителі помічають щоденні зміни на краще. І як би хто не намагався очорнити реальність, шукаючи кістку в молоці, прагнучи посісти крісло мера, людей важко обдурити. Виборці судять про кандидатів на посаду міського голови не за їхніми словами, а за їхніми справами.

Ігор КУХАРУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Микола Романюк: «Я звик успішно вирішувати ті справи, які розпочав»*
06 листопад, 2015, 09:45