Як у Луцьку тренують прокурорів. ФОТО

Як у Луцьку тренують прокурорів. ФОТО
У Луцьку розпочався дводенний тренінг для працівників Генеральної прокуратури України та керівників виховних колоній з питань стану дотримання прав дитини у місцях несвободи Державної пенітенціарної служби та обов’язків персоналу в світлі діяльності Національного превентивного механізму.

Тренінг відбувається за участю координатора Проектів ОБСЄ в Україні, Харківського інституту соціальних досліджень, представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Уповноваженого ВР України з прав людини, повідомляє прес-служба управління ДПтС України у Волинській області.

В заході беруть участь провідний експерт Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов, заступник Генерального прокурора України Віталій Касько, представник Уповноваженого ВР України з прав людини з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина, координатор програм ЮНІСЕФ України щодо захисту дітей Руслана Сірман.

Від Державної пенітенціарної служби України участь беруть начальник управління соціально-психологічної роботи з засудженими полковник внутрішньої служби Ігор Андрушко, начальники виховних колоній, від управління ДПтС України у Волинській області – начальник управління полковник внутрішньої служби Олександр Герасимчук та заступник начальника управління підполковник внутрішньої служби Юрій Безушкевич.

Відкрив захід Андрій Черноусов, який зосередив свою увагу на Міжнародних зобов’язаннях України щодо попередження катувань згідно з Факультативним Протоколом. Аксана Філіпішина розповіла про діяльність офісу Уповноваженого в сфері попередження катувань та неналежного поводження стосовно дітей.

У рамках тренінгу обговорюються питання захисту прав неповнолітніх, які перебувають у місцях несвободи, а також розглянуто результати роботи Генеральної прокуратури у сфері захисту прав дитини у закладах позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку тренують прокурорів. ФОТО
06 листопад, 2015, 13:11