Старовижівська районна ТВК виключила зі списку обраних депутатів

Старовижівська районна ТВК виключила зі списку обраних депутатів
Старовижівська районна виборча комісія Волинської області 29 жовтня прийняла постанову № 50 про виключення зі списку трьох кандидатів у депутати від Старовижівської районної організації Аграрної партії України відповідно до отриманих заяв кандидатів, не дочекавшись завершення виборчого процесу.

Протокол про результати голосування був підписаний ТВК 4 листопада, повідомляє ОПОРА.

У Старовижівському районі на Волині троє кандидатів у депутати від Старовижівської районної організації Аграрної партії України, а саме: Лащук Алла Миколаївна, Кошелюк Анатолій Степанович та Веремчук Ольга Олександрівна 29 жовтня рішенням районної виборчої комісії були виключені з виборчого списку політичної партії на підставі поданих заяв.

«Відповідно до статті 47, частини 2 Закону України «Про місцеві вибори» та отриманих заяв від кандидатів у депутати Старовижівської районної ради Старовижівська районна виборча комісія постановляє: виключити зі списку кандидатів у депутати Старовижівської районної організації Аграрної партії України відповідно до отриманих заяв, а саме: Лащук Аллу Миколаївну, Кошелюка Анатолія Степановича, Веремчук Ольгу Олександрівну», - ідеться у постанові № 50 Старовижівської районної виборчої комісії.

У ч. 2, Ст. 47 закону України «Про місцеві вибори» ідеться про те, що територіальна виборча комісія скасовує рішення в частині реєстрації в багатомандатному виборчому окрузі окремого кандидата в депутати з виключенням його з виборчого списку в разі звернення кандидата у депутати в будь-який час після завершення виборчого процесу відповідних місцевих виборів.

Однак, станом на 29 жовтня Старовижівська виборча комісія навіть не встановила результати виборів до районної ради. Протокол про результати виборів депутатів Старовижівської районної ради у багатомандатному виборчому окрузі комісія підписала лише 4 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вважаю дії комісії грубим порушенням закону про вибори і перекрученням результатів в інтересах певних партій
Відповісти