Чого очікувати від національної поліції українцям

Чого очікувати від національної поліції українцям
В Україні 7 листопада набирає чинності закон про національну поліцію. Втім, зміниться не лише сама назва, але й принципи роботи правоохоронців.

Замість міліції в Україні тепер буде національна поліція. Вона складається із семи структурних підрозділів: кримінальна поліція, патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони, спеціальна поліція, поліція особливого призначення або КОРД — корпус оперативно-раптової дії та кіберполіція.

Поки що ж з усіх підрозділів працюють тільки патрульні. У чотирьох містах. До кінця року вони з’являться ще у п’ятьох. А наступного року — по всій Україні. Патрульні столиці розповіли, що вже готуються працювати «по-новому». Тож на водіїв чекають нові правила.

Відтепер патрульний може оштрафувати без присутності водія. Квитанція прийде додому власникові авто. Оплатити її треба протягом 30-ти днів. А на оскарження виділять десять. Окрім того, повернуться евакуатори — якщо авто заважає руху транспорту чи пішоходам, його можуть забрати на штрафмайданчик. Впроваджують і автоматичну фотофіксацію та бальну систему. Кожному водію щороку нараховуються 150 балів. Їх зніматимуть за кожне порушення ПДР. Щоправда, діяти ці правила будуть не з 7-го листопада.

Прийматимуть до усіх підрозділів поліції у два способи: переатестовуватимуть старих працівників та набиратимуть за конкурсом нових. У МВС планують повністю сформувати Національну поліцію до початку літа 2016-го року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що можно очікувати від перевдягнутих мусорів - нічого доброго. Як не було правоохоронців, так і не буде...
Відповісти
А що це за бандформування полішуків в Луцьку "Наша варта"
Відповісти
що Гайдар і тому подібні. Лежні...
Відповісти
Останні новини
Чого очікувати від національної поліції українцям
07 листопад, 2015, 03:25