У понеділок перевірять, як віце-прем'єр України знає українську

У понеділок перевірять, як віце-прем'єр України знає українську
Завтра, 9 листопада, відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, приурочений до Дня української писемності та мови.

Радіодиктант напише і віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Взяти участь у заході запросили відомих українських митців, науковців, державних та громадських діячів, політиків і всіх бажаючих, хто прагне зберігати і розвивати рідну мову.

Місцем проведення диктанту вперше стане найбільша аудиторія Київського національного університету ім. Шевченка. Написання диктанту розпочнеться об 11.00. Пряма трансляція спецпроекту розпочнеться о 10:10 на Першому Національному.

Цьогорічний радіодиктант має на меті, окрім традиційного його написання, встановити у цей день радіомости з українцями в Австралії, Китаї, Польщі, Росії та Португалії.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності уже п’ятнадцятий рік поспіль збирає тисячі українців, як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови.

Архів організаторів нараховує безліч диктантів, написаних пересічними українцями і відомими культурними та державними діячами, науковцями, політиками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на роботу люди не ходять?!
Відповісти
а ще грузинів запрсіть з міністерств, поліції та Одеси,,,
Відповісти