На «Поліське літо» піде третина «культурних» грошей міського бюджету?

На фестиваль «Поліське літо із фольклором» планують виділити 200 тисяч гривень – третину від грошей, передбачених Програмою фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2012 рік.

Про це говорили 26 грудня під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, - пише ВІП.

Як розповіла начальник управління культури Тетяна Гнатів, на Програму фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2012 рік передбачається 600 тисяч гривень.

Окрім традиційних фестивалів та заходів, які проходять у місті, надійшло п’ять пропозицій від організацій. Хоча деякі з них також не нові. Зокрема це джазовий фестиваль, фестиваль «Вишиті обереги єднання», «Солом’яна птаха», також надійшла пропозиція провести конкурс баяністів і акордеоністів та фестиваль бардівської пісні, кіно і фото.

Найбільше грошей піде на проведення фестивалю «Поліське літо з фольклором» (двісті тисяч гривень) та святкування Дня Незалежності України та Дня міста, на які, згідно із програмою, піде сто тисяч гривень.

На арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» передбачають 50 тисяч гривень.

Також Тетяна Гнатів відзначила, що потрібно обов’язково передбачити кошти на поліграфічну продукцію для промоції та творення іміджу міста. Також є пропозиція розробити календар подій у Луцьку на рік та створити фонд для залучення коштів бізнесу.

Голова комісії Павло Данильчук запропонував, аби з Програми фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення у місті Луцьку на 2012 рік та Програми фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2012 рік виділити по 25 тисяч гривень на проведення фестивалю українського духу «Бандерштат».

Спочатку ця пропозиція не набрала достатньої кількості голосів, одна згодом депутати проголосували за те, щоб передбачити додаткових 50 тисяч гривень на фестиваль.

Остаточно розподіл бюджетних коштів затвердять на сесії міськради 30 грудня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Поліське літо» піде третина «культурних» грошей міського бюджету?
26 грудень, 2011, 17:58